Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα σημάνει λαϊκή ανάταση

Στο Νέο Κόσμο περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός

Από τη χτεσινή περιοδεία στο Νέο Κόσμο
Από τη χτεσινή περιοδεία στο Νέο Κόσμο
Στα εμπορικά καταστήματα του Νέου Κόσμου περιόδευσε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αργότερα, το βράδυ μίλησε σε σύσκεψη σε ταβέρνα στην πλατεία Δουργουτίου.

Από τις συζητήσεις με επαγγελματοβιοτέχνες και κατοίκους της περιοχής αναδείχτηκαν τα πραγματικά προβλήματα που τους ταλανίζουν, η καθημερινότητά τους, η ανεργία, η υποαπασχόληση, η αναδουλειά, η ακρίβεια, η άγρια φορολογία από κεντρική διοίκηση και δήμο, η αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, στις εισφορές τους, η γενικευμένη ανασφάλεια για το μέλλον, η αγωνία τους για τα παιδιά τους και πώς αυτά θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Απαντώντας ο Νίκος Σοφιανός τόνισε πως ό,τι ζουν είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, του ευρωμονόδρομου, πολιτικών επιλογών που προϋπήρχαν του μνημονίου και εξυπηρετούν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αλώβητο να ξεπεράσει την κρίση του. Μια πολιτική που συνθλίβει το μικρομεσαίο, το μισθοσυντήρητο, τα λαϊκά νοικοκυριά. Θύμισε ότι το ΚΚΕ πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε θυμίσει ότι έρχεται θύελλα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Κάλεσε τα πλατιά λαϊκά στρώματα που εμπιστεύτηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα νιώθουν απογοητευμένα, εξοργισμένα, να διοχετεύσουν την αγανάκτησή τους εκεί που πραγματικά θα πονέσει τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και περιφέρεια, πανελλαδικά, ώστε να δοθεί ηχηρό μήνυμα λαϊκής ανάτασης, αντίστασης και αγώνα απέναντι στα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Προειδοποίησε ότι η ψήφος - ένα από τα όπλα του λαού μαζί με τους οργανωμένους, μαζικούς, περιφρουρημένους αγώνες του - δεν πρέπει να χαραμιστεί σε ανώδυνες για το σύστημα επιλογές όπως η αποχή που κανένα περιεχόμενο δεν έχει, κανένα μήνυμα δε στέλνει. 'Η στους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψηφίους, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μαζικά κατεβαίνουν π.χ. στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου, ψαρεύοντας σε θολά νερά, να υφαρπάξουν λαϊκές ψήφους, να διοχετεύσουν στα ψηφοδέλτιά τους τη διογκούμενη λαϊκή οργή, ανώδυνα τελικά για την κυβέρνηση, εφόσον στο δικό της στρατόπεδο θα τις αθροίσει την επομένη των εκλογών, προσφέροντάς τους όλοι αυτοί τις καλύτερες υπηρεσίες. Μια τέτοια ψήφος μόνο ως νομιμοποίηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής και ως έγκριση νέων, ακόμα σκληρότερων μέτρων θα εκληφθεί, είπε ο Νίκος Σοφιανός, τονίζοντας και πάλι ότι μόνο με την ψήφο στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούν να μπλοκαριστούν, να ματαιωθούν τα νέα αντεργατικά μέτρα που έχει ήδη έτοιμα στο συρτάρι της η κυβέρνηση και η ΕΕ για την επομένη των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ