Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να πάρουν απάντηση με την ψήφο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΙ αναλύσεις που ακούμε και διαβάζουμε για τις περίφημες «στρατηγικές» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ...

Πού θα στοχεύσουν, από πού θα πάρουν, από πού θα κόψουν, πώς θα συσπειρώσουν, πώς θα διεμβολίσουν, πώς θα πιέσουν, πώς θα προσανατολίσουν...

Το πρόβλημα είναι ότι το ...αντικείμενο των σχεδιασμών τους δεν είναι σακιά με πατάτες, ούτε εμπορεύματα γενικώς.

Υποτίθεται πως είναι ο Ελληνας ψηφοφόρος, ο ελληνικός λαός του οποίου τη θέληση θεωρητικά σέβονται και υπολήπτονται...

Προφανώς, αυτή η συμπεριφορά είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο μας υπολογίζουν. Του πως μας θεωρούν ...λεία προς αρπαγή, προκειμένου να διαχειριστούν την εξουσία.

Γι' αυτό, άλλωστε, δε διστάζουν προεκλογικά να πουν οποιοδήποτε ψέμα χρειαστεί ή να επιχειρήσουν ακόμη και την πιο ωμή εξαγορά συνειδήσεων.

Μάλλον ήρθε η ώρα - σε αυτές τις εκλογές - να μας πάρουν στα σοβαρά και να αρχίσουν να μας υπολογίζουν.

ΠΑΝΤΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ ντιμπέιτ των Καραμανλή - Παπανδρέου ήταν εντυπωσιακή αυτή η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που αναφώνησε πως ... «δεν είναι δυνατόν να φορολογείται η εργασία περισσότερο από το κεφάλαιο»!

Τώρα, το πώς συμβιβάζεται αυτό με το αναμφισβήτητο γεγονός ότι επί ΠΑΣΟΚ η φορολογία των ΑΕ και των «συναφών επαγγελμάτων» μειώθηκε κατά 10% - 15%, ενώ η φορολογία (άμεσων και έμμεσων φόρων) των λαϊκών στρωμάτων έσπασε ρεκόρ, μόνο ο Γ. Παπανδρέου το ξέρει...

Τα ίδια ισχύουν, φυσικά, και για τη Νέα Δημοκρατία που της φάνηκαν μικρές οι φορολογικές μειώσεις στις ΑΕ και τις πήγε στο 25%, προσθέτοντας και μερικά ακόμη όπως επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές λόγω δωρεάς κ.λπ.

Αλλά, είπαμε, προεκλογική περίοδος είναι ...ό,τι θέλουμε λέμε και μετά ό,τι ... θέλουν οι Βρυξέλλες και το κεφάλαιο κάνουμε.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ