Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Τι τους ενόχλησε;

Κάποιους ενόχλησε το κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ σε ανθρώπους ριζοσπάστες, προοδευτικούς, αγωνιστές να συναντηθούν μαζί του και στην κάλπη. Και εξέφρασαν την ενόχλησή τους. Ο Γ. Δραγασάκης χρέωσε στο ΚΚΕ συμπεριφορά «πονηρού πολιτευτή» γιατί όπως ισχυρίστηκε «θέλει τις ψήφους αριστερών, αλλά δε θέλει την κοινή δράση των αριστερών (...) δεν μπορείς λοιπόν να λες, ελάτε εσείς που διαφωνείτε μαζί μου ψηφίστε με παρά τη διαφωνία σας, αλλά μετά ξέρετε θα γίνονται χωριστές διαδηλώσεις. Το ΚΚΕ (...) είναι υπέρ της κοινής δράσης των εργαζομένων και των αριστερών ανθρώπων ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους πεποίθηση; Αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει είναι μια αντίφαση οφθαλμοφανής που στερείται πολιτικής συνέπειας και ειλικρίνειας».

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, ο οποίος χτες δήλωσε πως «η Αριστερά χρειάζεται την ενότητα. Και η συντρόφισσα Παπαρήγα που εχθές θυμήθηκε να καλέσει τους αγωνιστές της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς να ψηφίσουν το κόμμα της, ξέχασε να πει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ βάδιζε τον μοναχικό αδιέξοδο δρόμο του χωριστά από κάθε κοινωνικό κίνημα που δεν ελέγχει. Και θεωρούσε οποιονδήποτε δεν είναι δικός του ως πράκτορα της αντίδρασης και δούρειο ίππο του νεοφιλελευθερισμού. Οχι σύντροφοι του ΚΚΕ. Η ενότητα είναι εδώ». Τα ίδια πάνω κάτω, πασπαλισμένα με διάφορες εξυπνάδες, αναμάσησε και ο Καρτερός της «Αυγής», σε προχτεσινό του πόνημα.

Είναι πράγματι άξιο απορίας το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται την ανάγκη να μιλήσουν εξ ονόματος όλων όσοι νιώθουν και είναι αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί. Πολύ περισσότερο, προκαλούν κατάπληξη τα αντανακλαστικά τους να απαντήσουν στο ΚΚΕ εκ μέρους όλων εκείνων, στους οποίους απευθυνόταν το κάλεσμα του Κόμματος. Σε ποιους απευθύνθηκε το ΚΚΕ; «Στους αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες, που στα χρόνια της δεκαετίας του '70 και του '80 βρέθηκαν με το Κόμμα σε κοινούς αγώνες, αλλά οι δρόμοι με ορισμένους από αυτούς χώρισαν για διάφορους λόγους». Ιδιαίτερα σ' εκείνους «που απογοητευμένοι από τις διεθνείς εξελίξεις και εξαιρετικά θυμωμένοι διάλεξαν να δοκιμάσουν και άλλους δρόμους, δρόμους όπως τους έλεγαν τότε και τους λένε σύγχρονους, εκσυγχρονιστικούς, ανανεωτικούς» και σήμερα «πολλοί από αυτούς αισθάνονται ότι η δοκιμασία αυτή μετατράπηκε σε δική τους δοκιμασία». Και σε κείνους που «έχουν διαφορές μαζί μας, σε θέματα σοσιαλισμού ή και άλλες, που ενδεχομένως σήμερα δεν είναι ζητήματα της πρώτης γραμμής».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάνει συνειδητή λαθροχειρία, μπερδεύοντας για μια ακόμη φορά τον ίσκιο με το μπόι του. Θεωρεί ότι όλοι αυτοί που σήμερα παραμένουν ριζοσπάστες και προοδευτικοί, χωρίς να είναι μέλη ή οπαδοί του ΚΚΕ, είναι σώνει και καλά μέλη, στελέχη ή οπαδοί του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τσιφλίκι τους οτιδήποτε έξω από το ΚΚΕ! Θεωρεί πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που προβληματίζονται πραγματικά από τα έργα και τις ημέρες του βασικού πολιτικού εκφραστή του οπορτουνισμού στη χώρα μας. Που αγανακτούν βλέποντας τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τους κλακαδόρους της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, στηρίζοντας με την τακτική τους το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Που οργίζονται βλέποντας το βούτυρο των σοσιαλδημοκρατικών προτάσεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να απλώνεται στο ψωμί του ενός εταίρου του δικομματισμού. Που δε μειδιούν βλέποντας τα στελέχη ενός μορφώματος που λέγεται ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να φαγώνονται στο πλαίσιο της κρίσης στρατηγικής που αντικειμενικά πλήττει αυτό το κόμμα.

Δικαιολογημένο το άγχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει άλλωστε καλύτερα από τον καθένα ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και πως όσο καλά κι αν ελίσσεσαι, κάποιοι στιγμή δεν μπορεί παρά να εγκλωβιστείς στις αυταπάτες και τον τυχοδιωκτισμό σου και να βρεθείς πολιτικά ολόγυμνος μπροστά στο λαό. Κάτι τέτοιο παθαίνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο. Και ξέρει ότι ολοένα και περισσότεροι ριζοσπάστες, άνθρωποι του μόχθου τον παίρνουν χαμπάρι. Οτι αντιλαμβάνονται την ποιότητα της «ενότητας» που διακηρύττει στο εσωτερικό του και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό γκρινιάζει για το ΚΚΕ. Γι' αυτό τα στελέχη του προσπαθούν με τρόπο αισχρό να βάλουν τίτλους κυριότητας πάνω σε οποιαδήποτε ριζοσπαστική συνείδηση προβληματίζεται σήμερα και τείνει να κάνει το βήμα προς το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ