Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Μπλόκο στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς

Στην Ιτέα Καρδίτσας μίλησε χτες ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος

Ο Β. Μπούτας
Ο Β. Μπούτας
«Επί τρεις συνεχείς δεκαετίες, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ "φρενάρουν", διαρκώς, την εκτροπή του Αχελώου, ενώ, όπως, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στα ντιμπέιτ, ο Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ τάσσεται, πλέον και φανερά, κατά της εκτροπής του Αχελώου. Πολέμιοι του έργου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Και μόνο το ΚΚΕ παλεύει, μαζί με το συνεπές, αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, για την υλοποίηση αυτού του έργου, που είναι έργο ζωής για το θεσσαλικό κάμπο και σωτηρίας για τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας».

Αυτά τόνισε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Καρδίτσα, μιλώντας σε συγκέντρωση στο χωριό Ιτέα. «Στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - είπε - είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Κι εκεί στοχεύουν όλα τα αντιαγροτικά μέτρα που λαμβάνουν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις αυτών των κομμάτων, εφαρμόζοντας την ΚΑΠ και, γενικότερα, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, με τη συμφωνία, τη συναίνεση και τη συνδρομή των άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου". Εκεί στοχεύει και το σταμάτημα της εκτροπής του Αχελώου».

«Το ΚΚΕ έχει πρόταση διεξόδου για τη μικρομεσαία αγροτιά, που βρίσκεται στους παραγωγικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι μπορούν να συνενώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις των μικρομεσαίων αγροτών και να δώσουν λύση στο διατροφικό πρόβλημα του λαού μας», σημείωσε ο Β. Μπούτας, και ανάμεσα σε άλλα κάλεσε τον αγροτικό κόσμο «να μην πιστέψει τις υποσχέσεις, ν' αψηφήσει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, να καταψηφίσει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ. Διότι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ καταδικάζει την καταστροφική πολιτική της ΕΕ, στρέφεται κατά των μονοπωλίων και των άλλων εκμεταλλευτών του εργαζόμενου αγρότη, δίνει προοπτική στους αγροτικούς αγώνες και ανοίγει το δρόμο για να έλθουν καλύτερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ