Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Να νιώσουν στο σβέρκο τους την «ανάσα» του λαϊκού κινήματος

Σε προεκλογική συγκέντρωση στα Ιλίσια μίλησε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου
Ο Ν. Παπακωνσταντίνου
Ο εργαζόμενος λαός, στις 4 του Οκτώβρη, πρέπει να σταθεί όρθιος, με ταξική αξιοπρέπεια, με ψήφο απελευθέρωσης στο ΚΚΕ. Τις μέρες που απομένουν, δεν πρέπει να χάσουμε ούτε στιγμή, με δουλειά μυρμηγκιού να απευθυνθούμε στον κόσμο της δουλειάς και στη βάση της πείρας του, με επιμονή και υπομονή, να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από τα κόμματα της άρχουσας τάξης.

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας, κατά τη διάρκεια χτεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης στα Ιλίσια. Το βασικό οικονομικό δόγμα που ακολουθήθηκε την τελευταία 15ετία, είπε, και που υποστηρίχθηκε από καθηγητάδες πανεπιστημίων, πολιτευτάδες των αστικών κομμάτων και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης, εκτόξευσε τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ βύθισε στη δυστυχία την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, πρόσθεσε, κουβαλάει την εξαθλίωση για τις λαϊκές μάζες, όπως «το σύννεφο κουβαλάει τη βροχή». Οταν μας μιλούν για την ακυβερνησία, εμείς πρέπει να αντιστρέφουμε το δίλημμα, ξεκάθαρα να απαντάμε ότι αυτό που συμφέρει τον εργαζόμενο λαό είναι αδύναμες αστικές κυβερνήσεις, που θα «τρέμουν τα πόδια τους», θα νιώθουν την «καυτή ανάσα» του λαϊκού κινήματος στο σβέρκο τους.

Οι εργάτες, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, πρέπει να «βλέπουν μπροστά» και να αναλογιστούν την ιστορική ευθύνη που φέρουν, για την ύφανση της λαϊκής συμμαχίας με τα φτωχομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, για την εγκαθίδρυση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, να συλλογιστούν ότι η χώρα μας διαθέτει έμπειρη εργατική τάξη, επιστημονικό δυναμικό, πλούσιους φυσικούς πόρους. Μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ανάπτυξη όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων, αλλά για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ