Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Να ξέρουν ότι έχασαν από την εργατική τάξη και οι δύο

Η συζήτηση της ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ με τους εργατοτεχνίτες

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ: Κυρία Παπαρήγα, σας καλωσορίζουμε στο χώρο δουλειάς μας. Ευχαριστούμε πολύ και γι' αυτά που λέτε. Τα δεχόμαστε όλα και τα καταλαβαίνουμε. Αντί για ερώτηση σας εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα που κάνετε και όλα θα έρθουν μετά.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν πρόκειται η 4η Οκτώβρη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, δυστυχώς λέμε εμείς. Αλλά προσέξτε εδώ - και εμείς να προσέξουμε βεβαίως, μέρος του λαού είμαστε και εμείς. Τις τελευταίες μέρες αναπαράγουν ακριβώς αυτό το θέμα, «ή ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ, δεν έχεις άλλη επιλογή». Υπάρχουν εργαζόμενοι που το πιστεύουν αυτό. Και ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Εάν εμείς πηγαίναμε στις περιοδείες και παντού και μας έλεγαν οι εργάτες ότι είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, τότε θα έπρεπε να κάνουμε έκτακτο συνέδριο και το ΚΚΕ να αλλάξει το πρόγραμμά του. Δε γίνεται. Δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένοι οι εργάτες, οι αγρότες, τα μικρομάγαζα να λένε είμαστε ευτυχισμένοι και εμείς να λέμε βαρβαρότητα, καπιταλιστική, ταξική εκμετάλλευση. Θα έπρεπε να αλλάξουμε το πρόγραμμά μας. Αλλά, δυστυχώς, αυτά που λέμε στα χαρτιά είναι απόρροια αυτών που ζείτε. Και από εκεί και πέρα, όλοι οι πολιτικοί μας σχεδιασμοί είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση. Δεν είναι ρεαλιστική με την έννοια ότι στις 4 Οκτώβρη ψηφίζοντας ΚΚΕ λύνεις τα προβλήματά σου. Αλλά στις 4 Οκτώβρη πρέπει να κάνεις ένα βήμα προς τα μπρος. Και αυτό δίχως το ΚΚΕ δεν υπάρχει. Διότι, να το πούμε καθαρά: Τα άλλα κόμματα κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ως ένα σημείο. Οχι στην καρδιά του προβλήματος. Πάρτε τον κ. Καρατζαφέρη. Σε όποιο ακροατήριο πάει, προσαρμόζεται. Αν έρθει εδώ, μπορεί να πει για τη δικτατορία του προλεταριάτου, δεν έχει πρόβλημα. Εχει γραμμή. Επικίνδυνη γραμμή. Και είναι η συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αν χρειαστεί. Με επικίνδυνες απόψεις. Καθαρά πράγματα. Πάρτε τους Οικολόγους. Από τον ουρανό πέσανε. Και αυτοί λένε «το περιβάλλον». Τους λες, εμάς μας ενδιαφέρει το περιβάλλον. Το φυσικό περιβάλλον, το ανθρώπινο περιβάλλον, δηλαδή ο εργαζόμενος, το κοινωνικό περιβάλλον, το πολιτιστικό. Αυτούς δεν τους νοιάζει καθόλου. Αύριο μπορούν να έρθουν εδώ και να πουν η Ζώνη πρέπει να κλείσει διότι μολύνει το περιβάλλον. Σας το λέω ειλικρινά. Μπορεί, δεν ξέρω αν θα τολμήσουν, αν θα το πουν.


Παρέμβαση εργαζόμενου: Το λέει ο ΣΥΝ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Το λέει ο ΣΥΝ, μάλιστα. Ακούτε να δείτε. Εμείς δε λέμε, ΚΚΕ της οικολογίας. Δε θα το ακούσετε. Είμαστε υπέρ της φιλολαϊκής ανάπτυξης. Μα δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε μία ανάπτυξη που οδηγεί, ας πούμε, να παθαίνει καρκίνο ο άλλος, να πίνει βρώμικο νερό. Οταν κάνει κουμάντο, αν θέλετε, ο λαός, δε θα έχει την ευθύνη να ελέγχει τι πίνει, τι τρώει; Εμείς δεν είμαστε «οικολόγοι ειδικά». Αλλά να σας πω κάτι; Εμείς παλεύουμε και για δουλειά, και για ψωμί, και για υγιεινή διατροφή, και για υγιεινό νερό. Δεν είναι το ένα αντίθετο στο άλλο. Οι οικολόγοι είναι στον κόσμο τους. Εχουν και δεσμεύσεις οι άνθρωποι. Επιχορηγούνται. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις... Μπόλικα λεφτά δίνουν. Και όλοι αυτοί που είναι οικολόγοι, θα δείτε ότι είναι κάπου, σε έναν όμιλο, σε ΜΚΟ, κάπου είναι. Δε λέω όλοι, αλλά, εν πάση περιπτώσει, η κύρια γραμμή από εκεί εκπορεύεται.

Λοιπόν, αυτό το βήμα να γίνει μπροστά, με αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Και να μην αισθάνονται καλά, να ξέρουν ότι έχασαν από την εργατική τάξη και οι δύο. Ανεξαρτήτως ποιος θα έρθει κυβέρνηση. Να μετράνε εδώ, το Πέραμα δηλαδή να τους φέρει κάτω. Γιατί, είναι τόσο πολύ να έρθει πρώτη δύναμη στο Πέραμα το ΚΚΕ; Είναι πολύ αυτό; Εχει σημασία το ποσοστό του ΚΚΕ στις εργατογειτονιές. Πού θα βγει το ποσοστό του ΚΚΕ, στο Κολωνάκι;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ