Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Νωρίτερα φέτος η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος

Μέσω κινητών τηλεφώνων η μετάδοση των στοιχείων από αντιπροσωπευτικό αριθμό εκλογικών κέντρων

Μιάμιση με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης (8.30 με 9.00 μ.μ.) θα υπάρχει σωστή εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ισχυρίστηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών και της εταιρείας SINGULAR LOGIC (έχει την ευθύνη, από το 1981 για τη συγκέντρωση, έκδοση και μετάδοση των αποτελεσμάτων).

Στις εκλογές θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σύστημα συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, στο 20% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας (4.000 εκλογικά τμήματα). Στη συνέντευξη, επίσης, υπογραμμίστηκε ότι και με την κλασική μέθοδο, έχουν ληφθεί μέτρα για την ταχύτερη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις

Κατά τα υπόλοιπα, χτες, συνεδρίασε εκ νέου η διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Σπ. Φλογαΐτη, στην οποία εκπροσωπήθηκαν και κόμματα που δεν είναι στη Βουλή, αλλά συμμετέχουν στις εκλογές με συνδυασμούς στο 70%, τουλάχιστον, των εκλογικών περιφερειών της χώρας. Στην Επιτροπή συζητήθηκε η προβολή μέσω των ραδιοτηλεοπτικών μέσων αυτών των κομμάτων και από τα συμπεράσματα της συζήτησης θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με τη συνεργασία του ΕΣΡ.

Κρίσιμες προθεσμίες

Στο διάστημα μέχρι τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών, στις 4 Οκτώβρη 2009, υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες προθεσμίες που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα:

Αύριο 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λήγει η προθεσμία για την παράδοση από το Κόμμα μας, στους κατά τόπους νομάρχες, των ψηφοδελτίων για τα κοινά εκλογικά τμήματα των εκλογικών περιφερειών.

Στις 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λήγει η προθεσμία για την παράδοση από το Κόμμα μας, στους κατά τόπους νομάρχες, των ψηφοδελτίων για τα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ