Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Αναγνωρίζεται πλατιά η συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες

Περιοδεία του Τάκη Τσιόγκα, μέλους της ΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του Κόμματος, σε χώρους της ΔΕΗ, σε Πτολεμαΐδα και Ποντοκώμη

Από παλιότερη συζήτηση του Τ. Τσιόγκα με εργαζόμενους της ΔΕΗ
Από παλιότερη συζήτηση του Τ. Τσιόγκα με εργαζόμενους της ΔΕΗ
«Το μόνο κόμμα που μπορούμε να εμπιστευθούμε είναι το ΚΚΕ». Αυτή η φράση, που αποτελεί παράσημο για το ΚΚΕ, ειπώθηκε πολλές φορές χτες, από εργάτες που βιώνουν την πιο άγρια εκμετάλλευση μέσα από τις δουλεμπορικές σχέσεις που έχουν επιβληθεί στη ΔΕΗ. Ειπώθηκε από εργάτες που βιώνουν την εντατικοποίηση ως αποτέλεσμα των χιλιάδων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, μόνο στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Ειπώθηκε και από κατοίκους της περιοχής που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις από την ασύδοτη και περιβαλλοντοκτόνα δράση της ΔΕΗ ΑΕ στην περιοχή.

Αποδέκτης αυτής της αναγνώρισης για λογαριασμό του Κόμματος έγινε ο Τάκης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες σε χώρους της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα αλλά και στην Ποντοκώμη.

Ο Τάκης Τσιόγκας παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για ΔΕΗ 100% κάτω από δημόσιο έλεγχο και κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ενέργειας - λαϊκή περιουσία, που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα αναπτύσσει όλες τις πηγές ενέργειας, θα προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία του λαού, θα εξασφαλίζει θέσεις σταθερής και μόνιμης δουλειάς και φθηνό ρεύμα για το λαό. Κάλεσε τους εργαζόμενους στις 4 του Οκτώβρη να δυναμώσουν το ΚΚΕ και παράλληλα να μπουν αποφασιστικά και μαζικά στον αγώνα, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα, για να παρεμποδίσουν τη θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ο Τάκης Τσιόγκας συνεχίζει την περιοδεία σε χώρους της ΔΕΗ:

  • Στις 7 π.μ., στα Χωματουργικά Ορυχείου Νότιου Πεδίου (εργολαβία ΜΕΤΒΟ).
  • Στις 8 π.μ., στο Ορυχείο Καρδιάς.
  • Στις 10 π.μ., στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
  • Στις 12 μ. στον ΑΗΣ Καρδιάς.
  • Στις 2.30 μ.μ., στις βάρδιες του Ορυχείου Καρδιάς.
  • Στις 4.45 μ.μ., στα χωματουργικά του Ορυχείου Καρδιάς (εργολαβία Φλωρίνη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ