Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος λαϊκής αντεπίθεσης

Στο δρόμο για τις κάλπες, στην πολιτική αντιπαράθεση που γίνεται οι εργαζόμενοι πρέπει να προβληματιστούν και να σκεφτούν όχι κυρίως για όσα σε προεκλογική περίοδο λέγονται αλλά με το κριτήριο της πράξης και των έργων της κάθε πολιτικής δύναμης και την ίδια τους την πείρα. Σε αυτό το πεδίο το ΚΚΕ μπορεί να απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα με το κεφάλι ψηλά. Ο στόχος που βάζει και στην εκλογική μάχη, να αποδυναμωθούν τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθεί το ΚΚΕ, δίνει ελπίδα και φτερά στο λαϊκό κίνημα, ώστε να κάνει ένα βήμα που θα του επιτρέπει την άλλη μέρα των εκλογών να είναι πιο αποφασιστικό στην πάλη του, να βάζει περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται. Τα αντιλαϊκά μέτρα στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στις συντάξεις, η περαιτέρω παράδοση των τομέων της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας στο κεφάλαιο, η παραπέρα πρόσδεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είναι προαποφασισμένα και κοινή στρατηγική του κεφαλαίου. Είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας.

Τα μέτρα αυτά, που είναι φαρμάκι για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, είναι το μοναδικό... φάρμακο που έχουν η αστική τάξη και οι καπιταλιστές, δηλαδή η μειοψηφία των πλουτοκρατών της χώρας για να περάσουν την καπιταλιστική κρίση χωρίς απώλειες, με τις συνέπειες να πληρώνουν, όπως άλλωστε και στην περίοδο της ανάπτυξης, τα λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που βλέπει τα πράγματα ταξικά, δεν κοροϊδεύει το λαό, δεν του πουλάει φρούδες ελπίδες. Τα καπιταλιστικά κέρδη και υπερκέρδη και η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι πράγματα ασύμβατα. Μόνο στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής με τη στρατηγική του κεφαλαίου μπορούν να ελπίζουν τα λαϊκά στρώματα σε βελτίωση της ζωής τους, στο άνοιγμα μιας διαφορετικής προοπτικής. Για να υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, να αποδυναμωθούν τα κόμματα του δικομματισμού. Ταυτόχρονα να μην ξοδευτεί η ψήφος σε κόμματα - αναχώματα της ριζοσπαστικοποίησης, όπως το οπορτουνιστικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ, το αντιδραστικό ΛΑ.Ο.Σ και οι επίσης διαχειριστές Οικολόγοι.

Η δράση του ΚΚΕ, που μπήκε μπροστάρης σε κάθε λαϊκό αγώνα, αποτελεί εγγύηση ότι η εκλογική δύναμη που θα του δώσει ο λαός, θα κατατεθεί ακριβώς στην ενίσχυση της πάλης των εργαζομένων, για να μπουν εμπόδια στην όποια αντιλαϊκή αντεργατική κυβέρνηση και ταυτόχρονα για να δυναμώνει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Αυτός ο δρόμος σημαίνει ότι σήμερα στον 21ο αιώνα είναι όχι μόνο ρεαλιστικό αλλά και αναγκαίο οι εργαζόμενοι να έχουν πλήρη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό. Οι εργαζόμενοι θα είναι πρωταγωνιστές στην πάλη για αυτή την προοπτική και στη συμπόρευσή τους με τους κομμουνιστές μπορούν να ανατρέψουν τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Το «Δυνατό ΚΚΕ - Δυνατός ο λαός» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, εκφράζει την υπαρκτή δυνατότητα τα λαϊκά στρώματα να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τη ζωή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-08-08 00:00:00.0)
Ανασύνταξη - αντεπίθεση κόντρα στην εξαθλίωση του λαού(2012-06-24 00:00:00.0)
Η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα έχει τη βούλα της ΕΕ(2011-11-16 00:00:00.0)
Συμπόρευση με το ΚΚΕ η μόνη ελπίδα για το λαό(2011-11-06 00:00:00.0)
Συναντηθείτε μαζί μας στο κίνημα και στην κάλπη(2003-05-30 00:00:00.0)
Είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ, κυβέρνηση συντηρητική(1996-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ