Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε τα «stage»

Αν μιλούσε με ακροατήριο τους κατοίκους της χώρας των Λωτοφάγων, ο Γ. Παπανδρέου ίσως να μπορούσε να τους εμπαίξει και να τους κοροϊδέψει... Οταν όμως στέκεται, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στη γενική διεύθυνση πληροφορικής του ΙΚΑ Ζωγράφου, μπροστά σε εργαζόμενους ομήρους των «stage», των προγραμμάτων δηλαδή της ανασφάλιστης εργασίας χωρίς εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και καταγγέλλει «εργασιακό μεσαίωνα», τότε προκαλεί και παίζει με τη νοημοσύνη όλων μας.

Προκαλεί, γιατί κρύβει από τους εργαζόμενους και το λαό ότι:

-- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέσπισε τα «stage» με το νόμο 2639/98, ενισχύοντας ταυτόχρονα με τον ίδιο νόμο τη «μερική απασχόληση» και εισάγοντας ως μορφή της την εκ περιτροπής εργασία.

-- Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα, με το νόμο 3174/2003, εισήγαγαν τη μερική απασχόληση σε υπηρεσίες «κοινωνικού χαρακτήρα» στο Δημόσιο. Οπως και στις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Οσο για τις υποκριτικές κορόνες ότι θα καταργήσει τα «stage» στο Δημόσιο, τα ίδια έλεγε το ΠΑΣΟΚ και για τους 250.000 χιλιάδες συμβασιούχους του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για να τους «παραδώσει» στη συνέχεια στη ΝΔ που διατήρησε το ίδιο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς. Τα «stage», εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι θα τα επεκτείνει στον ιδιωτικό τομέα... Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει σε βάρος των εργαζομένων, κυρίως αυτών που τώρα μπαίνουν ή μπήκαν τα τελευταία μόλις χρόνια στην παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ