Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Μην ξεγελαστείτε από την κοροϊδία του ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία στα εργοτάξια των Τεμπών έκανε χτες ο Τάκης Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Επικρατείας

Στα εργοτάξια της σήραγγας των Τεμπών περιόδευσε χτες ο Τ. Τσιόγκας, υποψήφιος του ΚΚΕ, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Συζήτησε με τους εργάτες για τη σημασία των εκλογών και την αναγκαιότητα υπερψήφισης του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν και τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στη σήραγγα, καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες - εντατικοποίηση της εργασίας, έλλειψη μέτρων ασφάλειας, μειωμένες πληρωμές των υπερωριών - σαν αποτέλεσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας που εντείνεται συνεχώς.

Οπως τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, η πολιτική ευθύνη βρίσκεται στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εξυπηρετούν τα εργοδοτικά συμφέροντα, «χτυπώντας» τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, για την αύξηση των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές είπε: «Είστε εργάτες, παράγετε πλούτο. Δε γίνεται να ψηφίζετε τα ίδια κόμματα με τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες. Σήμερα έχετε πείρα. Τους γνωρίζετε καλά και τους δύο, τα συνεταιράκια, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο καβγάς τους είναι μόνο για το πάπλωμα, για την καρέκλα της εξουσίας. Τόσα χρόνια έχουν αποδείξει και οι δύο ότι ο μόνος θεός τους είναι τα κέρδη για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν».

Και τόνισε: «Τη ΝΔ τη γνωρίζετε. Μην ξεγελαστείτε από το ΠΑΣΟΚ. Θα σας προδώσει την επομένη των εκλογών. Σας λέει ψέματα προσπαθώντας να παραστήσει το φιλολαϊκό για να κλέψει την ψήφο σας. Οι αυξήσεις που υπόσχεται δεν αντιστοιχούν ούτε 30 λεπτά του ευρώ την ημέρα. Και το ΠΑΣΟΚ, όπως η ΝΔ, υπόσχεται τζάμπα εργατικά χέρια στο κεφάλαιο, επιδοτώντας τους επιχειρηματίες». Καταλήγοντας, ο Τ. Τσιόγκας, υπογράμμισε: «Κάντε την επιλογή που σας συμφέρει. Αδυνατίστε τους και τους δύο. Δυναμώστε το ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός, για να είστε δυνατοί εσείς την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ