Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κριτήριο στην κάλπη είναι η εφ' όλης της ύλης πολιτική

Στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΣΥΕ

Στο ντιμπέιτ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χτες σε συγκέντρωση εργαζομένων στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία της:

«Επειδή το έμαθα προ ολίγου, επιτρέψτε μου να πω κάτι που το απευθύνω γενικότερα στο λαό. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη γιατί θα πάρουμε μέρος σε αυτό το ντιμπέιτ. Η συγγνώμη είναι του Κόμματος και προσωπικά δική μου, για τον εξής λόγο: Γιατί πραγματικά ασκήσαμε πίεση αλλά δεν καταφέραμε να γίνει ένας διάλογος που να σέβεται κάπως τον κόσμο. Δεν πιστεύουμε ότι είναι η μάχη των μαχών, ούτε από ένα διάλογο περιμένεις να ακούσεις για την καθημερινότητά σου, για τα προβλήματά σου ή πολύ περισσότερο ότι μέσα σε μια απάντηση 90 δευτερολέπτων κάτι γίνεται...

Αλλά εμείς αισθανόμαστε άσχημα που συμμετέχουμε και γι' αυτό ζητάμε συγγνώμη. Ομως αν δεν πάρουμε μέρος, μέχρι την ημέρα της κάλπης αντί να συζητάμε για τα προβλήματα που συνδέονται με το κριτήριο της ψήφου, θα συζητάγαμε για το αν το ΚΚΕ έκανε σωστά ή όχι που δεν πήγε στο ντιμπέιτ. Ομως εμείς έχουμε μια εμπιστοσύνη σήμερα ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, έχει καταλάβει ότι εν πάση περιπτώσει υπάρχει η ουσία της πολιτικής και πέρα από τα λόγια υπάρχει η καθημερινότητα που τη ζει. Και επομένως, κριτήριο στην κάλπη είναι η εφ' όλης της ύλης πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ