Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΚΟΥΙΖ: «Θα είμαστε δύναμη ελέγχου, δημιουργικής αντιπολίτευσης και προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων. Επί το λαϊκότερον, μια δύναμη που θα κρατάει τα μπόσικα, θα ελέγχει ότι θα τηρηθούν οι θετικές δεσμεύσεις και θα πιέσει την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» (ποιος να το δήλωσε άραγε; / η απάντηση στην ΑΥΓΗ).

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «τη νέα διακυβέρνηση θα σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ (...) πάντως, η δημοσιοποίηση πληροφοριών για την κυρία Τζούλια Κλώνη - Πανουργιά, στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός Ιπποκράτους, ενώ δεν υπήρξαν αντίστοιχα κρούσματα για τη δημοσιοποίηση του ονόματος της κυρίας Ελενας Παναρίτη, η οποία επίσης έχει σημαντική επιστημονική και διεθνή εμπειρία - μεταξύ των άλλων και στην Παγκόσμια Τράπεζα» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΤΙ ΣΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ; «στο προφίλ του ανθρώπου που συνομιλεί με τους ισχυρούς και συμμετέχει στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων, επενδύουν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου (...) την ευκαιρία τούς τη δίνει το ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προεδρεύσει της επιτροπής Στίγκλιτζ. Ο Γ. Παπανδρέου θα παραλάβει το πόρισμα της επιτροπής και με τη σειρά του θα το παραδώσει στον Χ.Λ. Θαπατέρο ο οποίος θα το μεταφέρει στην ομάδα των G20» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ: «Επειδή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ προηγείται σήμερα στις δημοσκοπήσεις, πρέπει η Νέα Δημοκρατία να εγκαταλείψει τη μάχη έτσι εύκολα; Γιατί αυτή ακριβώς την εικόνα μιας παράταξης διαλυμένης που ενδιαφέρεται μόνο για την "επόμενη μέρα", μεταφέρουν εδώ και πολλές μέρες οι εφημερίδες που την αντιπολιτεύονται... Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να εργάζεται σκληρά στην προεκλογική περίοδο μόνον όταν βολεύεται από τις διάφορες μετρήσεις και όταν αυτό δεν συμβαίνει να πετάει λευκή πετσέτα (...) στόχος δεν είναι μόνον η επιβεβαίωση των ευνοϊκών προβλέψεων αλλά και η ανατροπή των δεδομένων» (το σχόλιο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ