Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ο λαός να πεισμώσει και να τους «εκδικηθεί» ψηφίζοντας το ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μενιδίου μίλησε χτες βράδυ η Αλέκα Παπαρήγα

Να πεισμώσουν και να «εκδικηθούν» με την ψήφο τους αυτούς που τους απογοήτευσαν, αυτούς που τους πρόδωσαν, αυτούς που τους εκβίασαν με ρουσφετολογία, δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικροϊδιοκτήτες καταστημάτων και τη νεολαία του Μενιδίου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, που έγινε κάτω από δυνατή βροχή.

«Αυτή η βροχή δεν είναι τίποτα, μπροστά στη βροχή αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται» είπε η Αλ. Παπαρήγα. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού, στους εργατοϋπάλληλους, στους νέους των λαϊκών στρωμάτων, στους μικροκαταστηματάρχες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Απευθύνεται σε όσους έχουν καταλάβει πλέον ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, σε όσους είναι απογοητευμένοι από αυτά τα κόμματα και ταυτόχρονα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε αυτούς που το 2004 πίστεψαν πως η ΝΔ θα έχει «βάλει μυαλό». Σήμερα έχει κατακάτσει στη συνείδηση του κόσμου, ότι δεν μπορούν να περιμένουν πολλά από αυτά τα κόμματα. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περιοχή, με τόσο οξυμένα προβλήματα από σεισμούς, πλημμύρες, φωτιές και με ένα λειψό έργο αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων, με όλα τα γενικά και επιμέρους προβλήματα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως το διαφορετικό σήμερα δεν μπορεί να είναι τα προσβλητικά ψίχουλα που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα δεν πρόδωσαν μόνο τα λαϊκά στρώματα. Εχουν και δραματική ευθύνη γιατί σκοτώνουν την ελπίδα, προσπαθούν με εκβιαστικά διλήμματα και ρουσφετολογία να ισοπεδώσουν, να μετατρέψουν τη δυσαρέσκεια σε μοιρολατρία. Κάπως έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές. Θέλουν να σκοτώσουν και την τελευταία ελπίδα στο δίκιο και τη δύναμη του λαού. Σε αυτό έχουν συμβάλλει και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και δε χρειάζονται ρήξεις, υπάρχουν λύσεις και μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη διαχείριση.

«Γι' αυτό, το θέμα είναι να υπάρχει την επομένη των εκλογών ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και αντίσταση. Γιατί αν δεν τους τρομοκρατήσουμε τη Δευτέρα των εκλογών θα πέσουμε επί πτωμάτων» κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, κάνοντας ιδιαίτερο κάλεσμα στη νεολαία και στους νέους ψηφοφόρους: «Η πρώτη ψήφος πρέπει να είναι ανατρεπτική. Να είναι ψήφος στο ΚΚΕ, απειθαρχίας και ανυπακοής».

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Ελίνας Χαιρικάκη, υποψήφιας βουλευτή Αττικής του Κόμματος.

Νωρίτερα, η Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Βασίλη Τοπαλιανίδη, περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα της οδού Δεκελείας, όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους καταστηματάρχες και τους πελάτες. Σε κάθε μαγαζί, η υποδοχή ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. Οι ιδιοκτήτες της μετέφεραν την απόγνωσή τους από τον οικονομικό στραγγαλισμό τους αποτέλεσμα των συνεχόμενων αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά και από τις πολλές κάθε χρόνο ζημιές που προκαλούνται από τις πλημμύρες, καθώς κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο δεν γίνεται στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ