Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντλούν δύναμη από τη λαϊκή αλληλεγγύη

Συνεχίστηκαν κι αυτό το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις και τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, προς την αγωνιζόμενη αγροτιά της Θεσσαλίας.Στα μπλόκα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, βρέθηκαν και πάλι πλήθος οργανώσεων, συλλόγων και συνδικάτα. Το "παρών" τους έδωσαν, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φοιτητές που ήρθαν από την Αθήνα με πούλμαν. Επίσης, γυναίκες και μαθητές από τα χωριά και τις πόλεις του Θεσσαλικού κάμπου, καθώς και σύλλογοι πολυτέκνων. Πέρα από την έλευση ανθρώπων στα μπλόκα, συνεχίστηκαν και οι προσφορές σε τρόφιμα, κρεατικά, ψωμί, φρούτα, από καταστηματάρχες, κοινότητες κ. ά. σε μια προσπάθεια στήριξης των αγωνιζομένων αγροτών.

Η ολόπλευρη συμπαράσταση των εργαζομένων της Λάρισας εκφράστηκε χτες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενόψει της σημερινής πανεργατικής απεργίας. Οπως ειπώθηκε, οι εργαζόμενοι της Λάρισας μετά τη συγκέντρωση που γίνεται στις 10 το πρωί στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου", θα πάνε με πορεία στα μπλόκα.

Από την άλλη, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, συνεχίζει να δέχεται αμέτρητα ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οπως, είπε την περασμένη Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Μπούτας, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή έχει μαζέψει... "μια μπούρδα ψηφίσματα". Στην εύλογη απορία των δημοσιογράφων, τούς εξήγησε ότι στη Θεσσαλία "μπούρδα" είναι τσουβάλι μεγάλων διαστάσεων που χωράει πάνω από 100 κιλά βαμβάκι!

  • Τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών εκφράζει η "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ" Τορόντο."Εμείς οι Ελληνες μετανάστες που πελαγοδρομούμε στις πολιτείες του Καναδά, χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών που αγωνίζονται για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, ενάντια στις βαριές συνέπειες της ένταξης και παραμονής στην ΕΟΚ των μονοπωλίων, που οδήγησε την αγροτική οικονομία σε βαθιά κρίση και συσσώρευσε πολλά δεινά στον αγροτικό μας κόσμο. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, ενάντια στο καθεστώς που έκτισε ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που με τις εξευτελιστικές τιμές, τις χωματερές και τους περιορισμούς στην παραγωγή, χτυπάει αλύπητα την αγροτιά. Εμείς οι Ελληνες εργαζόμενοι του Τορόντο, σας διαβεβαιώνουμε ότι δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μπροστά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και θα είμαστε ένας σταθερός σύμμαχος της αγροτικής και εργατικής τάξης".
  • Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου,τονίζει ότι ο δρόμος που ανοίγουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι ο δρόμος της κοινής δράσης με τους εργάτες, τους φοιτητές και όλα τα καταπιεζόμενα στρώματα. Οι φοιτητές που αρνούνται, από το δικό τους μετερίζι του αγώνα, τη μιζέρια και το ξεκλήρισμα που επιβάλλει η ΕΕ, είναι στο πλευρό των αγροτών και θα είναι οποτεδήποτε κριθεί αναγκαία η κλιμάκωση, η δικαίωση αλλά και η περιφρούρηση του αγώνα".

Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν επίσης: Ο Σύλλογος Νοσηλευτικού προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά,η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΕΑΕΑ Κορινθίας,η Ενωση Οικοδομοεργατοτεχνιτών Καμένων Βούρλων και Περιχώρων,το Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ,το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαραθόκαμπου Σάμου,οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Μαραθώνα Λαϊκών Αγορών Αθηνών και Περιφερειακών Αγορών,το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΓΑ Αμαρουσίου και γύρω Δήμων,ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφαλίσεως Νέας Ιωνίας,τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Νέας Ιωνίας και Πεύκης,,η Ηπειρωτική Εστία Κορυδαλλού - Νίκαιας - Αγίας Βαρβάρας και η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Ιωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ