Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Γιοφύρι της Αρτας" το μετρό Θεσσαλονίκης

Το θέμα φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου

Να προχωρήσει τελικά η κυβέρνηση στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ και στην υλοποίηση των υπολοίπων έργων που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

"Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, μέρα τη μέρα οξύνεται, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της. Για τη βελτίωση αυτής της κατάστασης ο λαός και οι μαζικοί φορείς της πόλης, χρόνια τώρα, διεκδικούν την υλοποίηση διαφόρων μέτρων, μεταξύ των οποίων και ένα συγκοινωνιακό μέσο σταθερής τροχιάς, την υποθαλάσσια αρτηρία, τη διάνοιξη και αποπεράτωση της δυτικής εισόδου, τη βελτίωση και την πύκνωση των δρομολογίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), τη δημιουργία κάποιων ανισόπεδων κόμβων σε καίρια σημεία της πόλης και άλλα", τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δεκαετίες τώρα, τάζουν κάθε χρόνο την πραγματοποίηση αυτών των έργων, "οι υποσχέσεις τους, όμως, μένουν πάντα ανεκπλήρωτες".

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία "Μακεδονικό Μετρό", η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της, ώστε να αναλάβει το δημόσιο την εκτέλεση και αξιοποίηση του έργου για να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον και να μην παρουσιαστούν παρόμοια φαινόμενα με αυτά που παρατηρούνται στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. "Η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ, παρά τις άπειρες υποσχέσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες, έχει καταντήσει σαν το "γεφύρι της Αρτας". Ολα δείχνουν ότι το έργο ναυαγεί οριστικά και η υλοποίηση ενός αιτήματος ζωτικής σημασίας για τους Θεσσαλονικείς παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Το ΚΚΕ, από καιρό έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για το έργο και με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στις 10 Οκτώβρη 1994", καταλήγουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ