Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπεριφορά πιστού υπηρέτη

Mπορεί αυτή την περίοδο να μη βρίσκεται στους δρόμους το σύνολο της αγροτιάς. Είναι, όμως, βέβαιο ότι η καρδιά της και τα συμφέροντά της βρίσκονται στα μπλόκα. Η αντοχή των αγροτών, για 20 μέρες τώρα στους δρόμους, ενισχύεται ακριβώς από την πεποίθηση αυτή. Από την πεποίθηση ότιμαζί τους βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Οτι δίνουν έναν αγώνα τίμιο, δίκαιο, έναν αγώνα ζωής, που εκφράζει τα συμφέροντα, τη θέληση και την αγωνία του συνόλου της αγροτιάς. Αυτές είναι οι "πλάτες" του ηρωικού αγώνα των αγροτών, που βρίσκονται στα μπλόκα.

Είναι μαζί τους όλα τα χωριά, ο μεγάλος όγκος της αγροτιάς, που ζει κυριολεκτικά σε συνθήκες φτώχειας και αβεβαιότητας για το αύριο, σε καθεστώς ομηρίας από την κυβερνητική πολιτική.

***

Eίναι ακόμη μαζί τους η μεγάλη πλειοψηφία των μισθοσυντήρητων και βιοπαλαιστών, που υποφέρουν εξίσου με την αγροτιά, από την πολιτική του κ. Σημίτη. Είναι μαζί τους οι αγρότες της Γαλλίας, και όχι μόνο, που δοκιμάζουν στο πετσί τους την ίδια πολιτική των Βρυξελλών. Μόνον η κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει τον αστείο ντετέκτιβ, που ανακάλυψε τους υποκινητές και τα σατανικά σχέδιά τους.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως προτιμάει να γίνεται αντικείμενο κάθε είδους σχολιασμού μέσα στους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους και τα στελέχη της - όσα έχουν το "κουράγιο" να υπερασπίζονται τη γραμμή της - καταγέλαστα, παρά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Νομίζει πως με την τακτική της προβοκάτσιας των πρώην ΕΚΚΕτζήδων, συμβούλων της θα κάμψει τα μπλόκα του αγώνα και θα γυρίσει πίσω το ποτάμι που έχει ξεχειλίσει.

***

Tελικά, το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση είναι να αποδείξει, και μάλιστα με το παραπάνω, ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποποιηθεί ούτε στιγμή του ρόλου της, ως πιστού υπηρέτη μιας χούφτας μεγάλων συμφερόντων. Οπως στρώνει θα κοιμάται.

Ρ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ