Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Κούβα δεν το βάζει κάτω

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή, που ήταν αφιερωμένη στην Κουβανική Επανάσταση

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό και την πάλη του ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό πραγματοποίησε χτες στην αίθουσα Τριανταφυλλόπουλου της Νομικής Σχολής η ΚΝΕ, μέρα κατά την οποία έκλεισε και τυπικά η καμπάνια αλληλεγγύης της Οργάνωσης για τους μαθητές της Κούβας.

Κεντρικοί ομιλητές στην κατάμεστη από νέους και νέες αίθουσα ήταν ο Ρ. Γκονζάλες, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας και ο Η. Τσαβδαρίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης παρευρέθηκε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός και ο Οσβάλντο Κοβάτσο, επιτετραμμένος γραμματέας της Κουβανικής Πρεσβείας και αντιπροσωπεία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου.

Ο Ρενέ Γκονζάλες, στην ομιλία του, ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την καμπάνια αλληλεγγύης στη νεολαία της Κούβας.

Μιλώντας για την επανάσταση στην Κούβα, είπε ότι έχει διανύσει - και συνεχίζει να διανύει - στιγμές δύσκολες. "Μετά την εξαφάνιση του σοσιαλιστικού κόσμου και την ανατροπή της ΕΣΣΔ, αντιμετωπίσαμε οικονομική κρίση χωρίς να έχουμε τους φυσικούς πόρους. Η αξιοπρέπεια και η εμπιστοσύνη του κουβανικού λαού στον αγώνα μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές. Η πραγματικότητα μας έμαθε ότι κερδίζεται ή χάνεται κάτι, μόνο όταν παλεύεις γι' αυτό", σημείωσε.

Τόνισε, επίσης, ότι όλα τα προβλήματα απαιτούν λύσεις και αυτό θα γίνει μόνο αν επαναστατήσουμε και επιβάλλουμε τις ιδέες της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο. Καταλήγοντας τόνισε: "Δε θα σας απογοητεύσουμε, θα αντισταθούμε και θα παλέψουμε, πορευόμενοι σε ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε φωτεινό μέλλον. Ζήτω η φιλία των λαών, ειρήνη στον κόσμο".

Παίρνοντας το λόγο, ο Η. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η Κούβα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα, που αποδεικνύει ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παντοδύναμος. Η επιμονή του κουβανικού λαού και οι πολύμορφες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από όλον τον κόσμο κράτησαν την ελπίδα ζωντανή. Παρόλη τη λύσσα και το μένος, που κατέβαλλαν και καταβάλλουν οι ΗΠΑ καθημερινά για να εμποδίσουν την Κούβα να ζήσει, ο κουβανικός λαός δεν το βάζει κάτω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την Κούβα της αντίστασης και του αγώνα(2008-09-23 00:00:00.0)
Αναχώρησαν για το Νησί της Επανάστασης(2008-07-29 00:00:00.0)
Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς(2007-04-29 00:00:00.0)
Η Κούβα δεν το βάζει κάτω(1996-12-17 00:00:00.0)
Η Κούβα δεν το βάζει κάτω(1996-12-17 00:00:00.0)
Στην Ελλάδα αντιπροσωπεία της ΚΝ Κούβας(1996-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ