Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοπαλίκαρα της ολιγαρχίας

Αστραψε και... βρόντηξε και χτες ο Θ. Τσουκάτος (Θ. Τ.), ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της ολιγαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" επιτίθεται ακόμη μια φορά στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, βάζοντας στην αιχμή του δόρατός του το ΚΚΕ, τις θέσεις του οποίου δε διστάζει να τις εξομοιώσει με τις θέσεις των πιο αντιδραστικών δυνάμεων της Ευρώπης!

Είναι φυσικό να αντιδρά με αυτό τον τρόπο ο Θ. Τ., επειδή, απλούστατα, εκφράζει την πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και που, για να περάσει στον κόσμο, πρέπει - όπως πιστεύουν- να μην περιέχει μόνο το στοιχείο της υποκρισίας, αλλά και της προβοκάτσιας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας και του ανελέητου σφυροκοπήματος των εργαζομένων και της κατασυκοφάντησης των αγωνιζόμενων αγροτών. Αυτός είναι ο πολιτικός λόγος και του Θ. Τ., ο οποίος διαπρέπει στο ρόλο ενός μικρού Γκέμπελς.

"Θα μας ήταν πολύ εύκολο να γινόμασταν ευχάριστοι αντί για δυσάρεστοι - προτιμούμε όμως να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα και στο λαό", λέει στη συνέντευξή του ο Θ. Τ. Και παρακάτω: "Η πολιτική του ΚΚΕ συνεπάγεται τη συμπόρευσή του με ό,τι πιο σκληρό υπάρχει σήμερα στην ΕΕ. Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και το σχεδόν ακροδεξιό τμήμα των Βρετανών συντηρητικών έχουν την ίδια άποψη με το ΚΚΕ"! "Και η Α. Παπαρήγα βολεύεται στο λαϊκισμό της. Βολεύεται στην κυριαρχία των μηχανισμών"! "... ο κόσμος του ΚΚΕ, άνθρωποι δημοκρατικοί, έχουν παγιδευτεί από μία τέτοια ηγεσία που δρα τελικά εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων"! "Η κινητοποίηση των αγροτών έχει καταλήξει να εξυπηρετεί αποκλειστικά στοχεύσεις ανωμαλίας και υπονόμευσης του μέλλοντος της χώρας"! Αυτά και άλλα παρόμοια ξαναλέει ο Θ. Τ. Τον κατανοούμε...

1. Ο Θ. Τ. τρέμει κυριολεκτικά μπροστά στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τον φοβίζει το γεγονός ότι αυτές άνοιξαν μια νέα σελίδα στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας. Στέκεται έντρομος μπροστά στην ενότητα των αγροτών, στη διάσπαση που πήρε ο αγώνας τους, στη μορφή πάλης που χρησιμοποιούν εδώ και 20 μέρες. Καταλαβαίνει ο Θ. Τ., όπως το καταλαβαίνει συνολικά η άρχουσα τάξη, ότι ο αγροτικός αγώνας έχει δικαιωθεί στις λαϊκές συνειδήσεις και έχει εγγράψει παρακαταθήκες για τους επόμενους μεγάλους αγώνες που θα έρθουν. Αυτά ακριβώς θέλει ο Θ. Τ. και συνολικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να χτυπήσουν. Γιατί γνωρίζουν πως θα τα βρουν μπροστά τους.

2. Ο Θ. Τ. γνωρίζει ότι τέτοιοι μεγαλειώδεις αυθεντικοί αγώνες δεν κατασκευάζονται, δε δημιουργούνται από μηχανισμούς. Είναι το ατόφιο καταστάλαγμα της πείρας που έχει συσσωρευτεί στον αγροτικό κόσμο. Είναι το αποτέλεσμα της κοροϊδίας, του εμπαιγμού και της εξαπάτησης που δέχονται εδώ και χρόνια οι αγρότες από τις κυβερνήσεις. Ωστόσο, επιλέγει τη μέθοδο του ψεύδους και της πιο ασφαλίτικης πρακτικής που έχει γνωρίσει στο πετσί του ο λαός. Πολύ περισσότερο, όταν γνωρίζει άριστα πως η ΕΕ έχει σχεδιάσει και προωθεί μέσω της κυβέρνησης τη μείωση (το ξεκλήρισμα) των αγροτικών νοικοκυριών κατά 50% και οι αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Σε αυτούς τους αγώνες της αγροτιάς οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας και όλης της χώρας πρωτοστατούν μαζί με τα άλλα ταξικά αδέλφια τους σε πείσμα του κάθε Τσουκάτου, που θέλει το λαό διαιρεμένο. Πρωτοστατούν και δεν απολογούνται γι' αυτό.

3. Ο Θ. Τ. προσπαθεί να αποκρύψει ότι η κυβέρνησή του συμπορεύεται με τις αντιδραστικές δυνάμεις της ΕΕ και την εγχώρια ολιγαρχία και αντιστρέφοντας τα πράγματα βάζει στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ και τους φασίστες της ΕΕ! Αξιος ο μισθός του. Να πούμε μόνο τα εξής: Πρώτο,ότι οι αγρότες βγάζουν τα συμπεράσματά τους για τον κύριο Θ. Τ., ακριβώς γιατί βλέπουν το ρόλο και τη θέση του ΚΚΕ στα προβλήματά τους. Επομένως, μπορούν να βάλουν στη θέση του ΚΚΕ στα προβλήματά τους. Επομένως, μπορούν να βάλουν στη θέση του και τον Θ. Τ. Δεύτερο: Δε γνωρίζαμε, ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη αγωνίζονται - όπως το ΚΚΕ - για μια Ευρώπη της ειρήνης, της ασφάλειας, του σοσιαλισμού. Δε γνωρίζαμε, ότι παλεύουν μαζί με τους λαούς ενάντια στη λιτότητα, τη Λευκή Βίβλο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος! Ολα αυτά μπορεί να τα πληροφορηθεί ο καθένας, ακούγοντας τον κύριο Τσουκάτο...

4. Ανωμαλία για τον τόπο δεν αποτελούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική και οι διάφοροι Τσουκάτοι. Οσοι επικαλούνται τις πρόσφατες εκλογές, για να εμφανίσουν νομιμοποιημένη την πολιτική της κυβέρνησης, δε θέλουν να δεχτούν το εξής: Οτι η πολιτική του καθενός κρίνεται καθημερινά και όχι κάθε 4 χρόνια μόνο. Εξάλλου, πολύς από τον κόσμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ πριν από τρεις μήνες, βρίσκεται στους δρόμους, παλεύει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτός ο κόσμος, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, θα επιβάλλει το δίκιο του. Αλλωστε ο αγώνας είναι μονόδρομος για τις λαϊκές δυνάμεις, έτσι που κάποια μέρα θα μπλοκάρουν μια και καλή τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές. Η δημοκρατία των μπλόκων είναι η απάντηση στη δικτατορία των πολυεθνικών.

Μ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ