Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ
Επικίνδυνες ελλείψεις σε οδηγούς - πληρώματα ασθενοφόρου

Τρεις εργαζόμενοι είναι οι οδηγοί - πλήρωμα του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, ενώ σύμφωνα και με το ξεπερασμένο οργανόγραμμα του ΚΥ προβλέπονται τουλάχιστον άλλοι δύο μόνιμοι οδηγοί.

Το αποτέλεσμα είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απασχολούνται πέραν των νόμιμων πέντε βαρδιών ανά βδομάδα για να καλύψουν το 24ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, δεν μπορούν να πάρουν τη νόμιμη άδειά τους και τα οφειλόμενα ρεπό. Η Ενωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτήριου Λέρου - ΚΥ Πάτμου - ΠΠΙ Λειψών - Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ) στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για πρόσληψη δύο μόνιμων οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρου και απαιτεί «την άμεση μετακίνηση οδηγών - πληρωμάτων ασθενοφόρου έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Οπως καταγγέλλει, επίσης, «συχνά το ΕΚΑΒ δηλώνει αδυναμία διακομιδής ασθενών σε βαριά κατάσταση, με πτητικό μέσο, σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνεται με πλωτά μέσα, προφανώς ακατάλληλα, από τα ΚΥ σε νοσοκομεία που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες αντιμετώπισης του αρρώστου. Εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά μας, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας συνοδεύουν τα περιστατικά, εγκαταλείποντας αναγκαστικά την εφημερία τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ