Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ «COSCO» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απεργούν αύριο για ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα

Με συγκέντρωση σήμερα, στις 10 π.μ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά απαντούν στη νέα δικαστική προσφυγή της εργοδοσίας ενάντια στην απεργία

Στη μάχη της οργάνωσης και της περιφρούρησης της αυριανής απεργίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς καλεί τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ το σωματείο τους, η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στο Πρωτοδικείο Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος), στις 10 π.μ., όπου θα εκδικαστεί η νέα αγωγή της εργοδοσίας ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εντεινόμενης επίθεσής της, η εργοδοσία κυκλοφόρησε χτες ανακοίνωση (μέσω της «D-PORT»), μέσα από την οποία επιτίθεται στο σωματείο και τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν συλλογικά οι εργαζόμενοι στις προβλήτες. Προκειμένου να μην ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά τέθηκαν από την ΕΝΕΔΕΠ στις συναντήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, επιχειρεί μάλιστα προκλητικά να αναγορεύσει ως προνομιακό και «αντιπροσωπευτικό» συνομιλητή το εργοδοτικό «σωματείο» που η ίδια έστησε!

Κάλεσμα από την ΕΝΕΔΕΠ

Με νέα ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλους τους συναδέλφους στη μάχη της αυριανής απεργίας και υπογραμμίζει:

«Η προσφυγή της εργοδοσίας (COSCO - DPORT - Εργολάβοι) στα δικαστήρια ενάντια στον δίκαιο αγώνα μας όχι μόνο δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, αλλά σύσσωμος ο κλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε την πάλη μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στη λαθροχειρία που γίνεται για άλλη μια φορά από την εργοδοσία με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 5/9/2018 και τίτλο "Νόμος είναι άραγε το δίκιο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ", απαντάμε ως εξής: "Δίκιο είναι να έχεις Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συγκροτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, δίκιο είναι να έχεις μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και όπως φεύγουμε γεροί από τα σπίτια μας να γυρνάμε και γεροί".

Επίσης, η εργοδοσία αντί να αξιοποιήσει όλο το διάστημα στο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και να υπογράψει ΣΣΕ, χρησιμοποίησε το μηχανισμό της και σκόπιμα έφτιαξε ένα σωματείο - σφραγίδα με νόθες και διαβλητές διαδικασίες, με σκοπό να διαπραγματεύεται με τον εαυτό της.

Τώρα είναι η στιγμή που όλοι μαζί σαν μία γροθιά πρέπει να δώσουμε τη μάχη για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Τώρα ο κάθε εργάτης πρέπει να καταδικάσει με τη συμμετοχή του στην απεργία το εργοδοτικό "σωματείο", που σε κάθε ευκαιρία εκθειάζει και υπερασπίζεται η εργοδοσία αφού ιδρύθηκε υπό τις ευλογίες της. Και ενώ με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας αποκαλύπταμε τον ρόλο του εργοδοτικού "σωματείου", σήμερα (σ.σ. χτες) 5 Σεπτέμβρη έρχεται η εργοδοσία με ανακοίνωσή της να μας επιβεβαιώσει περίτρανα.

Καμία ανοχή σε όσους πάνε να καπηλευτούν τον δίκαιο αγώνα μας, καμία ανοχή στην κοροϊδία και τη στείρα επιχειρηματολογία της εργοδοσίας που αποφεύγει "όπως ο διάολος το λιβάνι" να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά μας και θα διασφαλίζει βασικά εργασιακά δικαιώματα, βάζοντας τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που έχει επιβάλει το κινεζικό μονοπώλιο της "COSCO" μέσω της "D-PORT" και των εργολάβων της.

Δεν μπορεί η "COSCO" να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και η "D-PORT" πίσω από το σωματείο - σφραγίδα. Οι γελοίοι ισχυρισμοί που πιθανόν να δώσουν ψίχουλα, δεν έχουν καμία απήχηση στους εργαζόμενους.

Ολοι στην απεργία της Παρασκευής στις 6 π.μ. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ο αγώνας μας να γίνει αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Σύσταση Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέθεσε αίτηση ανακοπής του εργοδοτικού μορφώματος - «σωματείου» (2018-09-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για ΣΣΕ με απεργία στις 7 Σεπτέμβρη (2018-09-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά τους (2018-08-31 00:00:00.0)
Οι μεθοδεύσεις και οι τραμπουκισμοί της εργοδοσίας δεν θα περάσουν! (2018-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org