Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η ΟΓΕ απευθύνεται στις εργαζόμενες, στις άνεργες, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις καλεί να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους «στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στην κοινωνική στήριξη των οικογενειών τους».

«Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, η ανεργία, η ανέχεια, η φοροληστεία, η εργασία χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας, χωρίς ελεύθερο χρόνο, η γενικευμένη ανασφάλεια βάζουν τη σφραγίδα τους στην καθημερινότητα των γυναικών του καθημερινού μόχθου», τονίζει και προσθέτει πως «κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα».

  • Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια έχουν απευθύνει επίσης με ανακοινώσεις τους η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Η ΕΕΔΥΕ

«Παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ με αφορμή τη ΔΕΘ δηλώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

«Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Εχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες», τονίζει στο κάλεσμά της. Οπως επισημαίνει, η «επόμενη μέρα» που διαλαλεί η κυβέρνηση «φέρνει την Ελλάδα στο ρόλο του σημαιοφόρου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια κι όλη τη γύρω περιοχή», ενώ «οι ΗΠΑ απένειμαν και νέο "τίτλο τιμής" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτόν του "προτιμώμενου εταίρου"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ