Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΜΚΟ «PRAKSIS»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ «PRAKSIS» στην Αθήνα έκαναν τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στις ΜΚΟ, με βασικό αίτημα την άμεση καταβολή του μισθού του Ιούλη.

Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από τις υπεκφυγές και την άρνηση της διοίκησης της ΜΚΟ να απαντήσει στις συνεχόμενες παρεμβάσεις του Συνδέσμου σχετικά με την καταβολή των μισθών και το απαράδεκτο καθεστώς πληρωμών με «έναντι», που εφαρμόζει από το Γενάρη του 2018.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της «PRAKSIS», οι εργαζόμενοι έθεσαν τα εξής αιτήματα: Αμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων. Τήρηση της 5ήμερης εργασίας. Να σταματήσει η ανάθεση καθηκόντων πέραν της ειδικότητας και του αντικειμένου των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ δεν είναι ούτε εθελοντές, ούτε συνεργάτες που θα εργάζονται χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους. Ούτε η μισθοδοσία τους μπορεί να εξαρτάται από υπογραφές, επιδοτήσεις, προγράμματα και τα διάφορα νταλαβέρια μεταξύ κυβέρνησης και ΜΚΟ», τονίζει ο Σύνδεσμος και προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ