Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Να γίνει η απεργία στο λιμάνι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης

Η αυριανή απεργία στις προβλήτες της «Cosco» πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καλεί «κάθε Συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή να σταθεί στο πλευρό του μεγάλου αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά που συνεχίζουν τον παλικαρίσιο αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ με νέα απεργία την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη».

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, «οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της "Cosco" στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησαν σε αυτήν την απόφαση αφού η "Cosco" μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Η "Cosco" κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα, όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, παρότι την περίοδο 2007 - 2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%! Ενώ μόνο στο α' εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%! Αντίθετα, η εργοδοσία με τη στήριξη της κυβέρνησης φτιάχνει σωματείο - σφραγίδα με διαδικασίες - εξπρές, για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Ο,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια, τα κατάφεραν μαζί με το Σωματείο τους και τη στήριξη και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Τώρα η εργατική τάξη να δώσει απάντηση στην πολυεθνική "Cosco" εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών.

Ολοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας. Ολοι στην απεργία της Παρασκευής 7 Σεπτέμβρη. Κανένας εργάτης μόνος του.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ».

  • Αντίστοιχα, σε δελτίο Τύπου η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) εκφράζει τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και απαιτεί από την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org