Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο το Σάββατο στη ΔΕΘ

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ.

Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο που οργανώνει στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και άλλοι φορείς της Βόρειας Ελλάδας εντείνουν καθημερινά τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς, τις αγωνιστικές δράσεις για οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», μεταφέρουν παντού το κάλεσμα αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τις επεμβάσεις στην περιοχή.

Μπροστά στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει τα εξής:

-- Συσκέψεις - συγκεντρώσεις - συζητήσεις σε χώρους δουλειάς στην Κεντρική Μακεδονία, με την παρουσία στελεχών των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα προγραμματίζονται μεταξύ άλλων περιοδείες σε ξενοδοχεία, εμπορικά πολυκαταστήματα, εργοστάσια Τύπου - Χάρτου, Τροφίμων κ.ά. Θα πραγματοποιηθεί επίσης σύσκεψη με απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ.

-- Συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα δράσης και οι στόχοι του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και οι διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ.

-- Στην ίδια συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί λεύκωμα με τους απεργιακούς αγώνες - κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009 - 2017).

Καθημερινές περιοδείες και αγωνιστικές δράσεις

Καθημερινά συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, μεταξύ άλλων σε χώρους όπου η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση, όπως στο Εμπόριο. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης μέσα από εξορμήσεις στα καταστήματα ανοίγει τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η μερική απασχόληση, η απλήρωτη εργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η έλλειψη μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια, που οδηγεί συχνά σε εργατικά ατυχήματα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και το παραπέρα χτύπημα της κυριακάτικης αργίας, με αφορμή την 83η ΔΕΘ και τις εκπτώσεις «Helexpo Sales» που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με τα καταστήματα να μένουν ανοιχτά τις Κυριακές 9 και 16 Σεπτέμβρη. Μια με αφορμή την τουριστική περίοδο, μια με τις εκπτωτικές περιόδους, μια με αφορμή τη ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης θα ξεχάσουν πότε κάθισαν Κυριακή μαζί με τις οικογένειές τους. Κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους εργοδότες στη Χαλκιδική να κλείνουν τα καταστήματά τους στη 1 τα ξημερώματα. Απόφαση που δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές...

Καλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι του κλάδου να οργανώσουν την πάλη τους για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Χτες συνεχίστηκαν επίσης οι δράσεις Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τις αστικές συγκοινωνίες, με πανεξόρμηση στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ. Σήμερα Πέμπτη, οργανώνεται πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., από την πλατεία Γαλοπούλου στην Ξηροκρήνη. Με τις δράσεις αυτές αναδεικνύουν τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού για σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων, δωρεάν μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών τις ώρες που πηγαίνουν και επιστρέφουν από την εργασία και τα σχολεία, συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό, προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων, συχνές και τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες και κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος, ενώ προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9/9, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει «το κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής».

Μετακίνηση με λεωφορεία

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου προγραμματίζεται οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία από:

Γιαννιτσά, 3.50 μ.μ., από Εγνατία (είσοδος πόλης). Γρεβενά, 3 μ.μ., από το ρολόι. Δράμα, 2.30 μ.μ., πίσω από τον Αγ. Νικόλαο. Εδεσσα, 3.15 μ.μ., από πλατεία Δημοκρατίας. Καβάλα, 3 μ.μ., από Δημοτικό Κήπο. Καστοριά, 2 μ.μ., απέναντι από παλιό «Μασούτη». Κατερίνη, 4 μ.μ., από κεντρική πλατεία. Κοζάνη, 3.30 μ.μ., από κεντρική πλατεία. Κομοτηνή, 1 μ.μ., από δημαρχείο. Λάρισα, 2.30 μ.μ., από το κτίριο του ΤΕΕ, δίπλα στον Πηνειό. Λιτόχωρο, 3.30 μ.μ., από κεντρική πλατεία. Νάουσα, 4 μ.μ., από Εργατικό Κέντρο. Ξάνθη, 2 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας. Πτολεμαΐδα, 3 μ.μ., από τη Λαϊκή Αγορά. Σέρρες, στις 4 μ.μ., από τα δικαστήρια. Σκύδρα, 3.30 μ.μ., από πλατεία Μαυροβουνίου. Τρίκαλα, 2 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Φλώρινα, 2.30 μ.μ., από Νέο Πάρκο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ (2018-09-04 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη (2018-08-31 00:00:00.0)
Λεωφορεία για το συλλαλητήριο (2017-09-07 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες (2014-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org