Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον Νίκο Πλουμπίδη στον τόπο της εκτέλεσής του

Με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ τίμησαν τον Νίκο Πλουμπίδη, 64 χρόνια από την εκτέλεσή του. Η εκδήλωση έγινε στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο όπου ο Νίκος Πλουμπίδης έπεσε νεκρός στις 14 Αυγούστου 1954 από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος, πίσω από τη Μονή Δαφνίου, στο Χαϊδάρι, με κατάθεση λουλουδιών και ομιλία.

Την ομιλία έκανε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής. Αφού αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Ν. Πλουμπίδη και το χρονικό της σύλληψης και εκτέλεσής του, όπως και στην πλήρη αποκατάστασή του από το Κόμμα από το 1958, με απόφαση Ολομέλειας της ΚΕ, σημείωσε:

«Σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τον ίδιο και το Κόμμα, ο Νίκος Πλουμπίδης έδειξε την ηθική ανωτερότητα των κομμουνιστών. Μας άφησε ως παρακαταθήκη τι σημαίνει ακλόνητη πίστη στο Κόμμα και μας δίδαξε με τη στάση του το μοναδικό δρόμο δικαίωσης για κάθε μέλος και στέλεχος του Κόμματος. Πάνω απ' όλα και πρώτα απ' όλα το Κόμμα.

Η σημερινή σεμνή εκδήλωση συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματός μας. 100 χρόνων ζωής και δράσης, πάντα στην πρώτη γραμμή των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς μας, στη φετινή συμβολική επέτειο, είναι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού. Για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ