Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δυναμική κινητοποίηση για το «Ασκληπιείο» Βούλας

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της Δευτέρας
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της Δευτέρας
Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, το μοναδικό νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο εξυπηρετεί 1,5 εκατ. κατοίκους και σμπαραλιάζεται κάτω από το βάρος της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/7, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Γλυφάδας.

Συμμετείχαν επίσης: Το Παράρτημα Νότιων Προαστίων του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Αργυρούπολης, οι Ομάδες Γυναικών Αλίμου και Γλυφάδας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου και Αλίμου, Γλυφάδας, Δάφνης, Αργυρούπολης, Ελληνικού και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου Νότιας Αθήνας. Η κινητοποίηση αποτελεί τη συνέχεια της πολύμορφης δράσης του προηγούμενου διαστήματος.

«Η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης έχει οδηγήσει σε τραγικές επιπτώσεις, όπως η δημιουργία 346 κενών θέσεων προσωπικού, η παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας που οδήγησε πρόσφατα σε εργατικό ατύχημα, και το πλημμύρισμα θαλάμων που βγήκαν εκτός λειτουργίας. Η πολιτική αυτή δεν είναι καινούρια, είναι διαχρονική, με όλες τις κυβερνήσεις να συνεχίζουν η μία το έργο της άλλης. Ετσι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συνεχή μείωση του κρατικού προϋπολογισμού και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αφού δίνει απλόχερα τη λειτουργία του νοσοκομείου σε εργολάβους», τόνισε ο Αλέξης Στεφανίδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Γλυφάδας.

Ανέδειξαν τη σημασία ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου με βάση τις ανάγκες

Τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό στην περιοχή ανέδειξε η Σπυριδούλα Τσάκαλου, αντιπρόεδρος του Νότιου Παραρτήματος του κλαδικού Συνδικάτου, τονίζοντας ότι εκτός από την εντατικοποίηση που οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας, βιώνουν και τις ελλείψεις του νοσοκομείου: «Εργαζόμενη στην περιοχή έπαθε καρδιακό επεισόδιο και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Νίκαιας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «όπως και άλλος συνάδελφος διανομέας μετά από τροχαίο νοσηλεύτηκε στο κέντρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους».

Η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τόνισε τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν χιλιάδες συμβασιούχοι και τα μηδαμινά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που υπάρχουν στον κλάδο, τα οποία σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση που υπάρχει στον κλάδο της Υγείας έχουν ως επίπτωση μέχρι και θανατηφόρα ατυχήματα, όπως έγινε και πρόσφατα.

Από το Παράρτημα Νότιων Προαστίων του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Χρήστος Γιαννέζος μίλησε για την ιδιαιτερότητα του αιτήματος για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην Υγεία, «για έναν κλάδο "βαρύ", όπως είναι η οικοδομή, αφού και στην περιοχή γίνονται δεκάδες μεγάλα έργα, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους».

Η Κατερίνα Κατσαρελά, εκ μέρους της ΟΓΕ, ανέφερε τα εμπόδια που μπαίνουν από την πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου - κυβερνήσεων στις νέες γυναίκες και στα νέα ζευγάρια στο ζήτημα της Υγείας, αλλά και στη μητρότητα, επισημαίνοντας την παντελή έλλειψη γυναικολόγου στο «Ασκληπιείο».

Στις επιπτώσεις της υποστελέχωσης των νοσοκομείων στους συνταξιούχους αναφέρθηκε ο Αποστόλης Παγώνης, εκ μέρους των Σωματείων Συνταξιούχων Γλυφάδας - Βούλας.

Από το Σύλλογο Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής, ο Σπύρος Ρήγας, εργαζόμενος στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι οι εργολαβικοί καλύπτουν το 1/3 των εργαζομένων του νοσοκομείου σε όλους τους τομείς (φύλαξη, συντήρηση κ.ά.). Τόνισε την ανάγκη ενότητας των εργαζομένων είτε δουλεύουν σε εργολάβους είτε όχι, ώστε να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο ενάντια σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και να μπουν οι όροι να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, διαβάστηκε και υπερψηφίστηκε ψήφισμα που θα επιδοθεί σε όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή, καθώς και σε εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, ενώσεις γονέων, αθλητικά σωματεία.

Οι φορείς διεκδικούν, μεταξύ άλλων: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καμία απόλυση εργαζομένου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, των επικουρικών. Αμεση ανανέωση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου. Αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων τμημάτων και ίδρυση νέων με μόνιμο προσωπικό και δωρεάν υπηρεσίες. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του νοσοκομείου. Να σταματήσουν η εμπορευματοποίηση της Υγείας και οι πληρωμές των ασθενών. Να ιδρυθεί νέο δημόσιο νοσοκομείο στη νοτιοανατολική Αττική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων(2022-01-27 00:00:00.0)
Αύριο Σάββατο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα(2019-12-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Υγεία στην Ελευσίνα(2019-04-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία(2018-07-13 00:00:00.0)
Η Κοινωνική Ασφάλιση να γίνει υπόθεση των σωματείων του κλάδου(2013-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ