Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα με σκηνές έξω από το υπουργείο

Από τη χτεσινοβραδινή κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Από τη χτεσινοβραδινή κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Εξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη κατασκήνωσαν, από χτες το βράδυ, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με σύνθημα «Τσίπρα - Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Το τελευταίο διάστημα, μόνο από το δήμο Θεσσαλονίκης απολύθηκαν 500 συμβασιούχοι, ενώ οι απολυμένοι είναι χιλιάδες πανελλαδικά.

Αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει οι 500 απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι συμβασιούχοι, με μπροστάρη το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν πολύμορφα τον αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να παραμείνουν στη δουλειά τους για 4 χρόνια, αλλά και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων, που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών αυτών.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση με το τάχα "ταξικό πρόσημο", όταν μιλά για "επιστροφή στην κανονικότητα", για "δίκαιη ανάπτυξη" και άλλα τέτοια παραμύθια, εμείς πια ξέρουμε τι περιμένει την εργατική τάξη, τα ζούμε στο πετσί μας. Μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με τις ουρές στο ταμείο ανεργίας, με τα συσσίτια ή στην καλύτερη με τη μισή δουλειά - μισή ζωή, με την απλήρωτη εργασία», επισημαίνει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη, θα δώσουμε και αυτήν τη μάχη με το κεφάλι ψηλά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org