Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Παρεμβάσεις των κομμουνιστών δημάρχων για την ανακούφιση από λαϊκά προβλήματα

Από την επίσκεψη του δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη, σε έργα ανάπλασης σε λαϊκές συνοικίες
Από την επίσκεψη του δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη, σε έργα ανάπλασης σε λαϊκές συνοικίες
Οξυμένα λαϊκά προβλήματα και τον δρόμο της διεκδίκησης άμεσης ανακούφισης δείχνουν παρεμβάσεις των κομμουνιστών δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους Πάτρας και Πετρούπολης.

Συγκεκριμένα, τη λειτουργία συγκεκριμένων κοινωνικών δομών προκειμένου να υποστηρίξει τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ ή εταιρειών, εξασφαλίζοντας τα υπάρχοντα δικαιώματα των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για τη λειτουργία τους και εξοικονομώντας κονδύλια, που θα κατέληγαν στους μεσάζοντες - διαχειριστές, ξεκίνησε ο δήμος Πατρέων. Ο δήμος αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανακούφιση των πολιτών του, που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και την ανεργία, μαζί με ό,τι άλλα προβλήματα αυτά συνεπάγονται.

Αυτές οι κοινωνικές δομές είναι απαραίτητο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, να λειτουργούν μόνιμα, με μόνιμους εργαζόμενους και όχι για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως γίνεται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Γι' αυτό και ο δήμος διεκδικεί, όπως για όλα τα προγράμματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ένταξή τους στο δυναμικό του δήμου και άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής και μόνιμη λειτουργία των δομών.

Ετσι, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στον δήμο το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων», που περιλαμβάνει και κινητή μονάδα, οι «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου» και πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το επόμενο διάστημα το Κοινωνικό Φαρμακείο και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο.

Το «Κέντρο Κοινότητας» είναι μια νέα δομή, που παρέχει πληροφόρηση, παραπομπή και διασύνδεση με προγράμματα Πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης ανάλογα με τις ανάγκες του ωφελούμενου, υποστήριξη στην υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» ή άλλα προγράμματα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, μαθησιακή στήριξη, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε τακτική βάση σε άτομα και οικογένειες - νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινής διαβίωσης. Σε συνεργασία με τη δημοτική ιματιοθήκη είδη ρουχισμού και παιχνίδια. Ο αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών αυτήν τη στιγμή είναι περίπου 400. Επίσης, παρέχεται πρωινό - δεκατιανό σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1.200 παιδιά ανά διανομή).

Η δομή παροχής συσσιτίου αφορά στην παροχή γευμάτων σε καθημερινή βάση σε άτομα άστεγα, τρίτης ηλικίας με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, άτομα με αναπηρία, νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα, πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ. Επιπλέον, υποστηρίζει τη σίτιση παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών που συμμετέχουν στα θερινά ΚΔΑΠ του δήμου Πατρέων. Η διατροφή καλύπτει δύο γεύματα τη μέρα ανά άτομο για εφτά μέρες τη βδομάδα. Καθημερινά δίνονται πάνω από 200 μερίδες φαγητού.

Συνεχίζονται τα έργα

Παράλληλα, τα έργα που γίνονται σε λαϊκές και ιστορικές συνοικίες της Πάτρας επισκέφθηκε χτες ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης. Ειδικότερα, βρέθηκε στη συνοικία της Αγ. Αικατερίνης, όπου ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης από τον δήμο, αλλά και στη συνοικία Καντριάνικα, όπου θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των λαϊκών οικογενειών που μένουν εκεί, καθώς και την ανάδειξή της, αφού αποτελεί μια από τις παλιές και ιστορικές συνοικίες της Ανω πόλης της Πάτρας. Σε αυτήν τη συνοικία θα γίνει ολική αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων, στην περιοχή των Καντριάνικων, των παλαιών σιδεροσωλήνων και αμιαντοσωλήνων. Αναμένεται πως μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν αντικατασταθεί πάνω από 10 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνων. Ο δήμαρχος συζήτησε με τους κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τους ενημέρωσε για τα έργα ανάπλασης που θα γίνουν στην περιοχή τους.

Παρεμβάσεις σε σχολεία και δρόμους στην Πετρούπολη

Επίσης, τη συνέχιση των έργων και των τεχνικών παρεμβάσεων με σκοπό την αναβάθμιση της πόλης γνωστοποίησε ο δήμος Πετρούπολης.

Οπως αναφέρει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι ο δεύτερος ιδιόκτητος παιδικός σταθμός του δήμου στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα προαύλια των σχολείων με ανακατασκευές στα γήπεδα του 7ου και του 10ου Δημοτικού, αλλά και του 3ου Γυμνασίου, με συνέχιση εργασιών υγρομόνωσης, ελαιοχρωματισμού και αντικατάστασης κουφωμάτων σε σχολεία. Συνεχίζονται δε οι ασφαλτοστρώσεις στους κεντρικούς δρόμους της Πετρούπολης (Ανατ. Ρωμυλίας, Περικλέους), οι μπετοδρομήσεις σε οδούς με έντονη κατωφέρεια στην Αγ. Τριάδα, ενώ θα ανακατασκευαστεί το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στη συμβολή των οδών Σουλίου και Ελλης, προκειμένου η νεολαία της γειτονιάς να μπορεί να αθλείται σε μία πιο ασφαλή και σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας, το έργο της διάνοιξης της οδού Ελαιών πρόκειται να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ