Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασκηση στη Μαύρη Θάλασσα με ελληνική συμμετοχή

Associated Press

Ολοκληρώθηκε άλλη μια άσκηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, η «Sea Breeze 2018», στο πλαίσιο εντατικοποίησης της στρατιωτικής παρουσίας του ευρωατλαντικού άξονα στο Νότιο μέτωπο και τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, έχοντας και ελληνική υποστήριξη.

Επισήμως, η άσκηση, που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, διοργανώθηκε από ΗΠΑ και Ουκρανία, και «έτρεξε» σχεδόν παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο Ελσίνκι.

Συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελλάδα, Γεωργία, Δανία, Εσθονία, Καναδά, Λιθουανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Ρουμανία, Πολωνία, ΗΠΑ και Τουρκία. Η ελληνική συμμετοχή αφορούσε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ως επιτελικό και μια ομάδα εκπαιδευτών από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που εδρεύει στη Σούδα.

Η αμερικανική συμμετοχή κρίνεται ιδιαίτερα ενισχυμένη στη φετινή άσκηση, καθώς περιλάμβανε την ίδια τη ναυαρχίδα του 6ου Στόλου που περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική, το «USS Mount Whitney», όπως και το ενισχυμένων ικανοτήτων αντιτορπιλικό «USS Porter», συν ένα αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης, πεζοναύτες και δύτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ