Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ
Κινητοποίηση ενάντια στις νέες σφαγές του Ισραήλ

Παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο, στις 7.30 μ.μ., στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που καλεί αύριο, Πέμπτη 19 Ιούλη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, στις 7.30 μ.μ.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις λυκοσυμμαχίες και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, ΝΑΤΟ - ΕΕ - ΗΠΑ, αλλά και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μάλιστα πολυδιαφημίζει τη συνεργασία μαζί του. Τέλος, καλεί το λαό μας σε επαγρύπνηση και ολόπλευρη κλιμάκωση της πάλης του ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών συνολικά.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Υστερα από τα ματωμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, με πάνω από 130 νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους Παλαιστίνιους, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεις, προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος της κλιμάκωσης των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Σε αυτές τις συνθήκες είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διαφημίζει τη συνεργασία της με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Μαζί πατάνε τη σκανδάλη εναντίον ενός ολόκληρου λαού.

Αυτοί είναι οι "προοδευτικοί στόχοι" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η "σταθερότητα" για την οποία μιλούσε ο Τσίπρας αγκαλιά με τα γεράκια του ΝΑΤΟ, την προηγούμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες. Η συμμετοχή και η συνενοχή στο σφαγείο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας παραμένει σταθερά στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που θύμα τους έχουν τους λαούς.

Ολοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ.».

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ απευθύνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Κάλεσμα και της ΕΕΔΥΕ

Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που μεταξύ άλλων τονίζει σε ανακοίνωση:

«Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και άλλων κυβερνήσεων, δεν είναι ξεκομμένη από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, τις αγορές, τις σφαίρες επιρροής.

Τη στιγμή που στη Μέση Ανατολή το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες ευθύνες γιατί αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ, αβαντάροντας στην πράξη και δίνοντας άλλοθι στην κλιμάκωση της επιθετικότητάς του, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιοι είναι οι πραγματικοί "προοδευτικοί στόχοι" για τους οποίους κάνει λόγο. Φέρει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν προχωρά στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, παρά τη σχετική απόφαση της Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org