Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΙΚΑΓΟ.-- Εντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις προκάλεσε ο θάνατος ενός άνδρα στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου (όπου ζουν πολλοί Αφροαμερικανοί) από πυρά αστυνομικού το περασμένο Σάββατο. Οι αρχές δικαιολόγησαν το περιστατικό, αναφέροντας ότι μία περίπολος είδε έναν άνδρα «που έφερε τα χαρακτηριστικά ενός ενόπλου» επειδή κάτι προεξείχε από το παντελόνι του και όταν τον προσέγγισε εκείνος προσπάθησε να διαφύγει και «πήγε να πιάσει το όπλο».

ΡΩΜΗ.-- Στη Σικελία αποβιβάστηκαν οι 450 μετανάστες που είχαν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας, καθώς καμία δεν επέτρεπε τον ελλιμενισμό του πλοίου που τους μετέφερε. Η Ρώμη συμφώνησε να τους δεχτεί μετά από τη δέσμευση Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Γερμανίας να δεχτούν από 50 μετανάστες.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Περίπου τα 2/3 των Γερμανών θεωρούν τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη απ' ό,τι τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «YouGov» για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου (dpa). Επίσης, οι περισσότεροι θεωρούν τον Πούτιν ισχυρότερο ηγέτη (43% σε σχέση με 25%).

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Τζακ Γκι Λαφοντάν, που βρισκόταν ήδη αντιμέτωπος με το να χάσει την εξουσία σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κάτω βουλή. Είχαν προηγηθεί μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια σε σχέδια για σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων, έως και 50%. Μέσα στον Ιούλη, τουλάχιστον επτά άτομα έχουν σκοτωθεί στις σχετικές διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ