Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Προοδευτικό» ... ξέπλυμα

Ως «ευρείες συμμαχίες» σε έναν κόσμο που είναι «υπό κατάρρευση» παρουσιάζει η κυβέρνηση την ταύτισή της με τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Το εντυπωσιακό της υποκρισίας είναι ότι αυτή η προσπάθεια να τουμπάρει την πραγματικότητα γίνεται στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου ο Αλ. Τσίπρας αποδείχτηκε ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών.

Η κυβέρνηση, πηγαίνοντας στη Σύνοδο, όχι μόνο συμφώνησε, αλλά βγήκε και επιθετικά για την υλοποίηση των ΝΑΤΟικών σχεδίων, προβάλλοντας π.χ. την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι πόροι από τα κράτη - μέλη του οργανισμού και επαυξάνοντας ουσιαστικά στα σχετικά γαβγίσματα του Τραμπ.

Και πώς δικαιολογεί η κυβέρνηση αυτό το νέο πολιτικό «στριπτίζ» που έκανε στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό; Λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να «τα έχει καλά με όλους», ότι τώρα δεν είναι καιρός για αποχωρήσεις από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά για ...εκμετάλλευση όλων των περιθωρίων, μέσα στους διαμορφωμένους αρνητικούς συσχετισμούς. Και ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενός ...«μίνιμουμ προγράμματος», που περιλαμβάνει συμμαχίες πάνω σε «δίκαιους και εφικτούς στόχους».

Τι αποκρύπτει αυτό το ξέπλυμα στο ΝΑΤΟ, δήθεν από προοδευτική - ρεαλιστική σκοπιά; Οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Οτι η πολυδιαφημισμένη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσήλωση στο ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο, γιατί αυτό είναι «λυδία λίθος» της στρατηγικής της ελληνικής αστικής τάξης. Οτι έτσι υπηρετείται ο σχεδιασμός της αστικής τάξης της χώρας για μετατροπή της σε «κόμβο διαμετακόμισης εμπορευμάτων και Ενέργειας». Και ότι αυτές οι μπίζνες, που είναι πρώτης γραμμής για το κεφάλαιο, οδηγούν σε όλο και βαθύτερη ένταξη σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «αντιμετώπιση του υπό κατάρρευση διεθνούς σκηνικού» την εμπλοκή της σε αυτούς τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αποκαλεί «προοδευτικό στόχο» τη συμβολή στην ενίσχυση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, όπως και συνολικά την εργολαβία που έχει αναλάβει για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στην περιοχή. Είναι - σύμφωνα με την κυβέρνηση - μέρος ενός «εναλλακτικού σχεδίου» η στρατηγική συνεργασία, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, όπως και οι διάφοροι άξονες στους οποίους πρωτοστατεί.

«Είναι συμβολή στη σταθερότητα» η παράδοση γης, θάλασσας και αέρα στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να μακελεύουν τους λαούς της περιοχής. Είναι «διατήρηση της ισορροπίας» το γεγονός ότι ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια βάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ελλάδα. Το γεγονός ότι από τη Σούδα εξοπλίζονται τα μαχητικά πλοία και αεροπλάνα που σπέρνουν τον όλεθρο στη Μ. Ανατολή, ενώ στον Αραξο ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά όπλα.

Είναι γνωστή και δοκιμασμένη κάμποσες φορές η ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα ως ξεσκολισμένη σοσιαλδημοκρατική δύναμη, να παρουσιάζει τις πιο αντιδραστικές βρωμοδουλειές που αναλαμβάνει, ως κομμάτι μιας «προοδευτικής στρατηγικής», που στο τέλος θα οδηγήσει σε ένα «ξέφωτο».

Ομως η πραγματικότητα είναι ότι τελικά ο λαός είναι αυτός που πληρώνει τέτοιους σχεδιασμούς. Γι' αυτό σήμερα πρέπει, από τη μία, να απορρίψει τα προκλητικά αυτά επιχειρήματα της κυβέρνησης και, από την άλλη, να ενταθεί η οργάνωση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που μυρίζουν μπαρούτι και τα οποία εκθέτουν άμεσα το λαό και τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ