Τρίτη 17 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας

Θύματα των τελευταίων επιθέσεων στο νοσοκομείο

Copyright 2018 The Associated

Θύματα των τελευταίων επιθέσεων στο νοσοκομείο
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τουλάχιστον σε 149 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν και συγκεκριμένα στην πόλη Μαστούνγκ. Στο μεταξύ, 70 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για τη δεύτερη πιο πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της χώρας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν τόσο μια φράξια των Πακιστανών «Ταλιμπάν» όσο και το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ). Επίσης, ήταν η τρίτη επίθεση μέσα σε μια βδομάδα με στόχο προεκλογική συγκέντρωση, με συνολικά τους νεκρούς να φτάνουν τους 175.

Μεταξύ των θυμάτων της τελευταίας επίθεσης ήταν ο πολιτικός Σιράτζ Ραϊσάνι, κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική συγκέντρωση, και επίσης 9 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 11 ετών.

Στις 25 Ιούλη θα διεξαχθούν στη χώρα γενικές εκλογές και ταυτόχρονα για τη διοίκηση των τεσσάρων επαρχιακών κυβερνήσεων, σε μια περίοδο που η «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» γίνεται μοχλός εκδήλωσης και όξυνσης επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ