Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τραγουδάμε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στις 13 Ιούλη η συναυλία με τη συμμετοχή μουσικών από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ» από την Τουρκία

Από την περσινή συναυλία
Από την περσινή συναυλία
Συναυλία με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών», οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο στο Αλσος της Νέας Σμύρνης.

Ελληνες μουσικοί, μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, θα σμίξουν τις φωνές τους με Τούρκους μουσικούς από το συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στη συναυλία και να δυναμώσουν την πάλη με σύνθημα: «Κάτω οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών. Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!».

Η συναυλία αποτελεί συνέχεια όλων των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που παίρνει σταθερά το ΠΑΜΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Το σύνθημα της συναυλίας δέσποζε και στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος την Πρωτομαγιά. Πέρσι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και Τούρκων συνδικαλιστών, ενώ η σχετική δραστηριότητα κορυφώθηκε με το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Η συναυλία του ΠΑΜΕ στις 13 Ιούλη στη Νέα Σμύρνη παίρνει τη σκυτάλη από την αντίστοιχη περσινή πετυχημένη συναυλία, η οποία είχε επίσης πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων μουσικών. Στόχος είναι και μέσα από τη συναυλία, τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να ενταθεί η συζήτηση με τους εργαζόμενους γύρω από αυτά τα θέματα.

Μελοποιημένα έργα των Γιάννη Ρίτσου και Ναζίμ Χικμέτ

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τονίζει πως η φετινή συναυλία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων μουσικών, σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής πρωτοβουλίας, «είναι, με βάση και τις εξελίξεις, ακόμα πιο επίκαιρη». Με τη συμμετοχή στη συναυλία, υπογραμμίζει, «δίνουμε τη δική μας απάντηση απέναντι στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των δύο χωρών, αλλά και στην προσπάθειά τους να χύσουν εθνικιστικό δηλητήριο στη συνείδηση των δύο λαών. Δίνουμε την απάντηση πως οι δύο λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε μεταξύ μας, αντίθετα έχουμε κοινές αγωνίες, κοινά όνειρα, κοινούς εχθρούς».

Οπως μας αποκάλυψε ο Β. Παρασκευόπουλος, για φέτος έχει επιλεχθεί η συναυλία να είναι αφιερωμένη σε δύο σημαντικούς ποιητές, σε δύο ποιητές που και με το έργο τους αλλά και με τη ζωή τους ύμνησαν την πάλη και τη φιλία των λαών: Στη συναυλία θα ακουστούν μελοποιημένα έργα του Γιάννη Ρίτσου και του Ναζίμ Χικμέτ.


Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των μουσικών, ώστε να παρουσιάσουν ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και θα μαχητικοποιήσει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που θα δώσουν το «παρών» σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org