Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να σταματήσει η σφαγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

«ΚΕΠΑ - ΟΠΕΚΑ η ίδια ιστορία, σφάζουν τα ΑμεΑ για την κερδοφορία».

Με το παραπάνω σύνθημα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ και συμβολική κατάληψη του Οργανισμού.

Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους διαμαρτύρονται για τις προκλητικές αποφάσεις - «σφαγεία» των ΚΕΠΑ, που μειώνουν συνεχώς τα ποσοστά αναπηρίας, με αποτέλεσμα να χάνουν ακόμη και αυτές τις ελάχιστες παροχές που έπαιρναν έως τώρα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Δημήτρη Τσακίρη, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος απαίτησαν μάλιστα να επανεξεταστούν περιπτώσεις οι οποίες κόπηκαν άδικα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Διαμήνυσαν ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί το θέμα θα επανέλθουν με πιο δυναμική κινητοποίηση, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι και μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων της 4ης «αξιολόγησης» προχωρά σ' ένα νέο χτύπημα των τελευταίων κατακτήσεων στην Υγεία, στην Πρόνοια, στα επιδόματα και τις συντάξεις, με νέο όπλο την περιβόητη «λειτουργική αξιολόγηση» και τη «νέα προσέγγιση για τον προσδιορισμό της αναπηρίας».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ
Παράλληλα, ζήτησαν εξηγήσεις, καθώς - όπως ανέφερε η ΣΕΑΑΝ - πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων σχετικά με τα θερινά προγράμματα κατασκήνωσης για ΑμεΑ, στα οποία μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ηλικιακός περιορισμός για τις περιπτώσεις αυτισμού και νοητικής υστέρησης και τώρα μπαίνουν ως όριο τα 14 έτη. Να σημειωθεί ότι τα κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία καλύπτονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, ήταν η μοναδική ανάσα για τα ίδια τα παιδιά και για τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που έχουν μόνιμα και αποκλειστικά την επιμέλειά τους.

Για όλα τα παραπάνω ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ δήλωσε... άγνοια.

«Θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας. Τα κέρδη των καπιταλιστών και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων βρίσκονται σε αμείλικτο πόλεμο. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουμε τη δική μας θέση», σημείωσε εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης.

  • Το χρονιάτικο γλέντι της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, θα γίνει την Κυριακή 1 Ιούλη, στη 1.30 μ.μ. στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού, Περιστέρι, πλησίον Μετρό «Αγιος Αντώνιος»). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η κλήρωση της λαχειοφόρου της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, που έχει παραταθεί μέχρι την Κυριακή 1 Ιούλη.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org