Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας και διεύρυνση του προγράμματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Κεντρική Μακεδονία, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Ακόμα συμμετείχε με δικό του μπλοκ το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους. Κατήγγειλε την πολιτική ομηρίας των συμβασιούχων από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους και θα απαιτήσει τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο Βασίλης Πετρόπουλος, γενικός γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Αρχικά οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, την ΟΓΕ και ο αντιδήμαρχος Πάτρας, Δ. Πελεκούδας, οι οποίοι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους. Υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης του αγώνα ενάντια σε αυτήν την πολιτική, για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, από όπου όμως απουσίαζε η πολιτική ηγεσία. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Σταδίου στο ύψος του υπουργείου, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης. Η κινητοποίηση έληξε με την ανακοίνωση ότι ορίστηκε συνάντηση στις 5 Ιούλη με την ηγεσία του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρίες, υλοποιείται μέσα από τους δήμους, με 875 δομές και περίπου 3.500 εργαζόμενους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 100.000 ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Οι εργαζόμενοι σε αυτό απασχολούνται για 15 συνεχόμενα χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ετήσιας διάρκειας που ανανεώνονται κάθε χρόνο. Παρά τη 15ετή διάρκειά του, ο χαρακτήρας του προγράμματος είναι εφήμερος, με τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση να μην επιλύουν οριστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης, ενώ διατηρούν την εργασιακή ομηρία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ