Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά

Κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια της Χαλκίδας πραγματοποίησαν χτες συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Χαλκιδέων, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κάνει για την παραμονή τους στην εργασία. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν στην εργασία, όπως όριζε και η προσωρινή διαταγή, μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, σε περίπου ενάμιση μήνα.

Οι περίπου 50 συμβασιούχοι, που απασχολούνται για πάνω από δύο χρόνια στο δήμο, διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και καλούν όλο το λαό της Χαλκίδας να στηρίξει τον αγώνα τους για να μείνουν στη δουλειά, απαραίτητος όρος για να μη χειροτερεύσουν και άλλο οι υπηρεσίες καθαριότητας και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές.

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν συνδικάτα και φορείς της περιοχής, όπως το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου «Ζούρα», η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Εύβοιας, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ), ενώ σχετικό ψήφισμα έχει εκδώσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χαλκιδέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ