Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Η συνέλευση θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. για τους μεσημεριανούς και στις 3 μ.μ. για τους πρωινούς και τους βραδινούς.

Η συνέλευση γίνεται μετά τη μεθόδευση της εργοδοσίας να ματαιώσει τις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ, αμφισβητώντας προσχηματικά τη σύνθεση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων. Το Σωματείο έχει ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας ότι οι συνομιλίες διακόπηκαν με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας, ενώ καταγγέλλει πως η απαράδεκτη αυτή στάση αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν έχει καμία διάθεση να τηρήσει τη δέσμευση για υπογραφή ΣΣΕ.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μόνιμη - σταθερή δουλειά και ένταξη στα ΒΑΕ. Σύσταση Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας. Η πόστα (η ομάδα εργασίας) να απαρτίζεται από 6 άτομα, όπως ισχύει για τους συναδέλφους τους, λιμενεργάτες στον ΟΛΠ, αντί για 4 άτομα που είναι η σημερινή σύνθεση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org