Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΟΕΝΓΕ)
Κάτω τα χέρια από τους επικουρικούς - Καμία απόλυση!

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Με άμεση απόλυση, πολύ πριν και από τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018, κινδυνεύουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που υπερβαίνουν το 24μηνο. Στην απόφαση του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 και πλέον εκδόθηκε, αναφέρεται ότι οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες.

Να μην γίνει καμιά απόλυση επικουρικού απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ενημέρωσή της για το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπογραμμίζοντας τον άμεσο κίνδυνο για απολύσεις, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι ήδη οι διοικήσεις των νοσοκομείων καλούν τους επικουρικούς εργαζόμενους για να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης.

«Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Ολο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασής του», τονίζει η ΟΕΝΓΕ, ενώ η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, καλεί τις Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον αριθμό των επικουρικών που η σύμβασή τους λήγει στις 31/12/2018. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της.

Στην αυριανή παναττική στάση εργασίας καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Σε παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, προχωρούν αύριο Παρασκευή, στις 11.30 μ.μ. οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, με αιτήματα αιχμής να μην απολυθεί κανείς, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «αναδεικνύονται οι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που αν και γνώριζε την εξέλιξη, από τη μια αρνούνταν το αίτημα για μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και από την άλλη, με τη βοήθεια των κυβερνητικών συνδικαλιστών, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες ότι δεν θα απολυθούν. Ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, που όχι μόνο τα προηγούμενα χρόνια στήριξε την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και στις 15 Γενάρη, όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο που βάζει εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία, όπως επίμονα ζητούσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 25/6 και έχει προκηρύξει στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) την Πέμπτη 28/6, καλώντας τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Υγείας, που θα συμμετάσχει σε φιέστα εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Θριάσιο».
  • Σε σύσκεψη για τα προβλήματα στο «Ασκληπιείο» Βούλας καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του «Ασκληπιείου».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ