Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
«Πέρασε» μία ακόμα κύρωση συμφωνίας με το Ισραήλ

Μια ακόμα σύμβαση συνεργασίας με το Ισραήλ «πέρασε» χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Αμυνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχέσεων της κυβέρνησης με το κράτος - δολοφόνο.

Πρόκειται για «Κύρωση Συμφωνίας» «σχετικά με την επικερδή απασχόληση των εξαρτώμενων μελών των Μελών Διπλωματικών Αποστολών ή Προξενικών Αρχών και άλλες διατάξεις».

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων υπερψήφισαν με χέρια και με πόδια τη συμφωνία, προτρέποντας την κυβέρνηση, όπως ειπώθηκε από τους εισηγητές τους, για ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων των δύο κρατών. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε, με την αιτιολογία ότι το Ισραήλ συνεργάζεται «στενά και με την Τουρκία».

Στον αντίποδα αυτών, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης επισήμανε σε ποιο πλαίσιο εντάσσεται η συγκεκριμένη κύρωση, την οποία, πέρα από τα «περίεργα άρθρα» που περιέχει, ουσιαστικά για αυξημένη ασυλία των συγγενών των διπλωματών και των προξένων που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, το ΚΚΕ καταψηφίζει και με πολιτικά κυρίως κριτήρια.

Οπως τόνισε, «μπορεί η κυβέρνηση να καμαρώνει για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον Νετανιάχου και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, μπορεί παράλληλα η κυβέρνηση να αναγορεύει τις ΗΠΑ σε επιδιαιτητή για την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος, την ώρα που αναγνώριζαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται γιατί έχει μετατραπεί σε σημαιοφόρο των επιδιώξεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με δεκάδες στρατιωτικές βάσεις, στρατηγεία και στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά αυτά είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα τόσο του λαού μας όσο και των άλλων λαών της περιοχής».

Απαίτησε παράλληλα από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε η Βουλή το 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Τροπολογία για τα ΕΑΣ

Από το υπουργείο Αμυνας κατατέθηκε τροπολογία για να δοθεί στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με πρόσχημα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Οπως ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης, καταψηφίζοντας, είναι η πολλοστή φορά που έρχεται τέτοια τροπολογία, ενώ την ίδια ώρα από την κυβέρνηση συνεχίζεται η πολιτική που απορρέει από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όπου στο πλαίσιο του τεράστιου ανταγωνισμού με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής οπλικών συστημάτων, υποβαθμίζει και συρρικνώνει τη δραστηριότητα των ΕΑΣ «και στο τέλος θα πάνε για λουκέτο», τόνισε. Εθεσε το ερώτημα, γιατί «για παράδειγμα, από το 2% του ΑΕΠ που πληρώνει η Ελλάδα για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο, παίρνοντας μάλιστα και τα εύσημα των ΗΠΑ, δεν δίνετε ένα μέρος απ' αυτά τα χρήματα ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και παράλληλα να αναβαθμιστούν τα ΕΑΣ;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ