Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργανωμένος και συλλογικός αγώνας με τους δικούς μας όρους

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στο ΨΝΑ

Εφ' όλης της ύλης ήταν η συζήτηση που έκανε χτες το μεσημέρι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο ΨΝΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης των Οργανώσεων του Κόμματος σε χώρους δουλειάς και συνοικίες. Το στέλεχος του Κόμματος θύμισε στους εργαζόμενους τι μεσολάβησε από το 2012 μέχρι σήμερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έσπερνε αυταπάτες στο λαό, προπαγανδίζοντας ότι μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες χωρίς ριζικές αλλαγές και ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, και με το λαό στη γωνία. Καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την πορεία, ο Γ.Πρωτούλης επισήμανε ότι τελικά η επίθεση κλιμακώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Οι συντάξεις κόπηκαν, η "ψυχιατρική μεταρρύθμιση" επαναπροωθείται, χιλιάδες υγειονομικοί έχουν απολυθεί και πάει λέγοντας. Το 2018 μπορεί να μιλήσει κάποιος για ανακούφιση του λαού; Αυτή η πολιτική, που ματώνει το λαό, χρεοκόπησε και συνοδεύεται από επικίνδυνες αποφάσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα», σημείωσε...

Μίλησε μαζί τους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση που μαστίζει τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Υγεία του λαού, όπως και όλες οι ανάγκες του, είναι κόστος για το κεφάλαιο και τους εργοδότες, πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αναφερόμενος στην «αποασυλοποίηση», είπε ότι στόχο έχει να συρρικνώσει δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και να μεταβιβάσει και αυτό το κόστος στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Εκανε λόγο για την αντιδραστική «αξιολόγηση» και τα μεγάλα ποσοστά αποχής, ιδιαίτερα των υγειονομικών, που έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, και από την άλλη γίνεται η αφορμή για την ενεργοποίηση όλο και περισσότερων εργαζομένων.

Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα θετικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στα Σωματεία Εργαζομένων του «Θριασίου» και του «Ευαγγελισμού». «Μπαίνουν νέες, ζωντανές δυνάμεις στον αγώνα. Ολα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Οτι δεν έχουν τον εργαζόμενο στο χέρι. Οσα θέλουν δεν θα τα περάσουν σαν μια ...βόλτα στη λιακάδα. Θα δώσουμε τον αγώνα μας οργανωμένα, συλλογικά, με τους όρους που πρέπει, τους δικούς μας όρους, που αφορούν τις ανάγκες, την ζωή μας, την επόμενη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ