Πέμπτη 21 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλεί σε πάλη για κατάργηση των διοδίων

Eurokinissi

Την αντίθεσή του στην κατασκευή μετωπικών διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών, στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Σερρών, διαδηλώνει ο λαός της περιοχής, σήμερα Πέμπτη, 21 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κρονίου.

Την ίδια ώρα, στα «κάγκελα» εμφανίζονται να βγαίνουν και οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, των επιμελητηρίων, προβάλλοντας ότι με το νέο σταθμό διοδίων θα μπει αναπτυξιακή «ταφόπλακα» για την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Ετσι, ενώ στηρίζουν τη λογική που λέει ο λαός να πληρώνει για τη χρήση των δρόμων, διαμαρτύρονται για το πού θα εγκατασταθούν και το κόστος που θα προκύψει.

Η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί το λαό να διαδηλώσει ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στο Στρυμονικό και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στις ευρωενωσιακές Οδηγίες, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, τους οποίους υποκρινόταν ότι θα καταργήσει, αλλά τους επεκτείνει. Επιπλέον καυτηριάζει τον εμπαιγμό από πλευράς της ΝΕ Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μια διαμαρτύρεται για την κατασκευή του Σταθμού των διοδίων στο Στρυμονικό, από την άλλη καλεί τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει γρήγορα στην εφαρμογή ηλεκτρονικών - αναλογικών διοδίων σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού.

Η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ σημειώνει ότι ο λαός χρυσοπληρώνει τα οδικά δίκτυα για την κατασκευή και τη χρήση τους και τονίζει: «Την ίδια ώρα που κατασκευάζονται τα κεντρικά οδικά δίκτυα, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και ταχεία μεταφορά εμπορευμάτων, η χρήση αυτών των δικτύων γίνεται απαγορευτική για τους εργαζόμενους (λόγω κόστους), ενώ το υπόλοιπο οδικό δίκτυο (π.χ. το επαρχιακό) αφήνεται κυριολεκτικά στην "τύχη" του και γίνεται με τον καιρό από ακατάλληλο έως επικίνδυνο. Τέτοια παραδείγματα δεν είναι λίγα και στην ΠΕ Σερρών».

Παράλληλα, η Οργάνωση του Κόμματος αναδεικνύει την υποκρισία τοπικών παραγόντων, δημάρχων, βουλευτών κ.ά., που τώρα αντιπολιτεύονται τα διόδια, ενώ τα κόμματά τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) γέμισαν τη χώρα με διόδια και επίσης αποδέχονται τη λογική της ΕΕ που λέει «ο χρήστης πληρώνει».

«Μόνη, πραγματικά φιλολαϊκή λύση είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα για τα οποία έχει φορολογηθεί. Το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης του λαού, να είναι συντηρημένο, με σημάνσεις και επαρκή φωτισμό όπου απαιτείται. Αντίστοιχα μέτρα να παρθούν και για το αγροτικό δίκτυο. Το οδικό δίκτυο συνολικά να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποτελεί λαϊκή περιουσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ