Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κέφι και πλούσιο πρόγραμμα στο Φοιτητικό Φεστιβάλ στα Γιάννενα

Κόντρα στην κακοκαιρία και την πολύωρη βροχή όλη τη μέρα, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιούνη, το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Γιάννενα εντέλει πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, μαζική συμμετοχή από τη νεολαία, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, στην πλατεία Μαβίλη.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν με παρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία», από την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ταυτόχρονα, καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο χώρο πραγματοποιούνταν ξεναγήσεις σε ψηφιακή έκθεση με tablet: «50 χρόνια ΚΝΕ και φοιτητικό κίνημα» από την ΟΒ Ιστορικού - Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με τις ΟΒ των Παιδαγωγικών Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών να διακινούν τη νέα έκδοση με τις Θέσεις του Κόμματος για την Προσχολική Αγωγή.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε με επίδειξη γυναικείων παραδοσιακών χορών και χορών latin σε ρυθμούς cha-cha, salsa και bachata από ομάδες φοιτητριών που κάνουν μαθήματα στον Πολυχώρο Νεανικής Δημιουργίας των Φοιτητικών Συλλόγων και της Επιτροπής Αγώνα της Εστίας στο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησαν έντεχνα τραγούδια από την Μόνικα και στη συνέχεια ροκ συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα, τους «Claim the Crown» και τους «Lion eye». Το Φεστιβάλ έκλεισε με λαϊκό γλέντι, όπου όλοι ξεφάντωσαν, χορεύοντας μέχρι το ξημέρωμα.

Ξεχωριστή θέση είχε η «Γωνιά Μουντιάλ», όπου πλέον με πρωτοβουλία της ΚΝΕ στα Γιάννενα, το καθιερωμένο Θερινό Σινεμά της Οργάνωσης θα ξεκινήσει με προβολές των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ