Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικό πλαίσιο πάλης

Η ΠΑΣΕΒΕ προβάλλει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων πάλης, το οποίο επιδίωξη είναι να συζητηθεί και να εμπλουτιστεί περαιτέρω από τα ίδια τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων.

Για το ωράριο λειτουργίας

-- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.

-- Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που «απελευθερώνουν» το ωράριο.

-- Εξαήμερη λειτουργία, 3 απογεύματα της εβδομάδας κλειστά.

-- Οχι στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέσω του χαρακτηρισμού περιοχών ως τουριστικών. Κατάργηση του αντίστοιχου νόμου που δίνει το δικαίωμα για το χαρακτηρισμό των περιοχών ως τουριστικές στους δήμους.

-- Οχι στις «Λευκές Νύχτες» και τα open malls.

Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των αυτοαπασχολούμενων και της οικογένειάς τους

-- Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καλυπτόμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μετά από αυτόν, στο ύψος του βασικού μισθού. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου και τοκετού. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό υπολογισμός του χρόνου αυτού στον συντάξιμο χρόνο.

-- Κάλυψη όλων των αναγκών για τη διασφάλιση επαρκών υποδομών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις (π.χ. φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα). Κατάργηση των τροφείων.

-- Ιδρυση κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά σε όλους τους δήμους με εξειδικευμένο προσωπικό, κατά τις απογευματινές ώρες και τις αργίες. Αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή προγράμματα κατασκηνώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Για το Ασφαλιστικό

-- Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας - Περίθαλψης - Πρόληψης.

-- Σύνταξη με βάση τα όρια συνταξιοδότησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απόδοση σύνταξης σε όσους χρωστούν στο Ταμείο με βάση τα πληρωμένα χρόνια Ασφάλισης, όταν συμπληρωθούν τα χρονικά όρια συνταξιοδότησης.

-- Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ κατ' αντιστοιχία με τους κλάδους που αφορούν τους εργαζόμενους.

Για τα χρέη

-- Ενταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, με αντίστοιχη προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.

-- Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

-- Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν.

-- Κατάργηση των νόμων που «απελευθερώνουν» κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org