Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Να μην επιστρέψει η νοθεία από την πίσω πόρτα

Νέα συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια, όπου συζητιέται η προσφυγή εργοδοτικών συνδικαλιστών

Από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, πριν από λίγες μέρες, που έδωσε αποφασιστικό χτύπημα στη νοθεία
Από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, πριν από λίγες μέρες, που έδωσε αποφασιστικό χτύπημα στη νοθεία
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας έκαναν χτες σωματεία της πόλης, στέλνοντας μήνυμα πως δεν αποδέχονται «νόθους αντιπροσώπους και ανύπαρκτα σωματεία» στις διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου.

Αφορμή για την παρέμβαση στάθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε προχτές η ομάδα των εργοδοτικών συνδικαλιστών, επιδιώκοντας να νομιμοποιήσει μέσω της δικαστικής οδού αποκλεισμένους αντιπροσώπους και να επιτραπεί η συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Ιούνη. Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για σήμερα και τα σωματεία καλούν σε νέα συγκέντρωση, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, που έγινε στις 2 και 3 Ιούνη, απέκλεισε ομόφωνα μια σειρά από σωματεία στις αρχαιρεσίες των οποίων διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες, ακόμα και απροκάλυπτες πρακτικές νοθείας. Διπλοψηφίες, κατάλογοι ψηφισάντων που περιλαμβάνουν εργαζόμενους που δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των συγκεκριμένων «σωματείων», ψηφοφόροι που έχουν αποβιώσει πριν φτάσουν στην κάλπη, εργαζόμενοι που ψηφίζουν στη... Χαλκιδική και εκλέγουν αντιπροσώπους στην Πάτρα, είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα των διαδικασιών μέσα από τις οποίες οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές στρογγυλοκάθονταν στις καρέκλες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, σωματεία της Πάτρας απευθύνουν κάλεσμα αγώνα «για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι μηχανισμό της εργοδοσίας και των ανθρώπων της. Για ένα Εργατικό Κέντρο όπου τον πραγματικό λόγο θα έχουν οι εργάτες με τα σωματεία τους. Ενα Εργατικό Κέντρο που θα είναι στήριγμα όλων των εργαζομένων, το αποκούμπι τους, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org