Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Βρώμικη επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Λυτούς και δεμένους έχει ξαμολήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον «Ευαγγελισμό», για να συκοφαντήσουν τους συνεπείς αγωνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων, που θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Κίνηση Συνεργασίας» ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, συκοφαντώντας και τρομοκρατώντας, προκειμένου να υπονομεύσει ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία υγειονομικών, που είναι γνωστό ότι με τη μαζική, συνεπή, αγωνιστική του δράση μπορεί να σηματοδοτήσει νικηφόρους αγώνες, πρωτοστατώντας στη συσπείρωση και άλλων σωματείων σ' αυτόν το δρόμο.

Οπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού», η βρώμικη επίθεση γίνεται σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση και το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού, «με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Σωματείο μας της απάνθρωπης κατάστασης στην Ψυχιατρική Κλινική και της "απενεργοποίησης" του στεφανιογράφου από τις 21/5!».

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για ανυπόστατες και ψευδείς αναφορές στα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» σε βάρος του προέδρου του Σωματείου. Τη λάσπη οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές την έκαναν αφίσα στους τοίχους του νοσοκομείου με τμήματα αποσπασμάτων πρακτικών του ΔΣ, αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση του προέδρου του Σωματείου, Ηλία Σιώρα, σχετικά με τις δωρεές για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό...

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση σε έκτακτη συνεδρίαση κάλεσε τον πρόεδρο του Σωματείου και εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ, προκειμένου να του κλείσει το στόμα, επειδή βγάζει στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

«Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει! Οι θέσεις και η στάση της ΕΣΑΚ ήταν και είναι κρυστάλλινες και το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι (...) όσα έχουμε γράψει με σκληρούς αγώνες, δεν μπορούν να λερωθούν με βρώμικες αφίσες! Το Σωματείο μας δεν πρόκειται να το κάνουν παράρτημα του υπουργείου (ας θυμηθούν πως το προσπάθησαν και οι προηγούμενοι Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης κ.ά.) Η "Κίνηση Συνεργασίας" του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα σωματείο - χειροκροτητή της κυβερνητικής προπαγάνδας (...) Μαζί και η διοίκηση, που θέλει ένα σωματείο που να λιβανίζει το έργο της και να κουκουλώνει τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων, ώστε να βγαίνει λάδι η κυβέρνηση με τις τεράστιες ευθύνες της για το έμφραγμα στην Υγεία (...) Στη λάσπη και στην τρομοκρατία απαντάμε με αγωνιστική ψήφο στην ΕΣΑΚ! Πετάμε στο καλάθι των αχρήστων τη βρώμικη προπαγάνδα τους, γιατί έχουμε συναντηθεί με τους συναδέλφους μας σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, στην καθημερινή ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης», σημειώνει η ΕΣΑΚ.

Η ΕΣΑΚ λέει «όχι» στους εργολάβους και στις ατομικές συμβάσεις εξάρτησης, αλλά και στη «ζητιανιά σε "ευεργέτες". Δεν ανεχόμαστε να εξαρτάται η υγεία του λαού μας από τη φοροαπαλλαγμένη "φιλανθρωπία" του κεφαλαίου. Αποκλειστική και πλήρη χρηματοδότηση όλων των δομών Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, να μην αδιαφορούν για τις αυξανόμενες πληρωμές, την ταλαιπωρία και τις ουρές για τους ασθενείς, για τις πολύμηνες αναμονές για εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Καλεί σε συστράτευση στον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη, σταθερή εργασία με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αλήθεια για το «τέλος των ράντζων» στον «Ευαγγελισμό»(2023-02-07 00:00:00.0)
Αυτοδυναμία της ΕΣΑΚ για τρίτη συνεχόμενη θητεία(2022-11-30 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην επαναφορά του εργολάβου καθαριότητας(2021-06-15 00:00:00.0)
Προς πλήρη ιδιωτικοποίηση και δουλειά «γαλέρας»(2012-12-06 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει(2000-05-05 00:00:00.0)
"Φωνάζει ο κλέφτης..."(1998-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ