Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενοχοι για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Ενοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας δέχθηκαν ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου».

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 20χρονο που εμφανίζεται να σπάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του δήμαρχου σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή, για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και απλή φθορά.

Στον δεύτερο 20χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και απλή φθορά. Για τα ίδια αδικήματα, στον 36χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με δικαίωμα εξαγοράς, προς 5 ευρώ τη μέρα.

Θυμίζουμε ότι ο 17χρονος που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Στη δίκη κατέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης ως πολιτικός ενάγων. Αναγνώρισε και τους τρεις δράστες και περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε αρχικά με συνθήματα και στη συνέχεια με κλοτσιές και αντικείμενα. Ανέφερε ότι η κλοτσιά που δέχθηκε από τον 20χρονο ο οποίος είναι αθλητής πολεμικών τεχνών, «ήταν δυνατή» και «μελετημένη». Επίσης, ο Γ. Μπουτάρης έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση, λέγοντας: «Ηταν ξεκάθαρα οργανωμένο. Υπήρχε ενορχηστρωτής ο οποίος έδινε σύνθημα και μετά ήταν 15 - 20 άτομα».

Και οι τρεις δράστες ζήτησαν «συγγνώμη» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι παρασύρθηκαν λόγω της ηλικίας τους. Ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας («Voria.gr») δύο εκ των κατηγορουμένων, πριν από τη δίκη, προσπάθησαν μέσω των δικηγόρων τους να ρίξουν «γέφυρες» προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη.

Επίσης, αναφέρει ότι «ένας εκ των δραστών της επίθεσης (αυτός που φορά την κουκούλα) είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί. Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από οτιδήποτε μπορεί να τον ενοχοποιήσει».

Εξάλλου, συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γ. Μπουτάρη και καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Λευκό Πύργο με πρωτοβουλία της ομάδας «Θεσσαλονίκη είμαστε και εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ