Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
«Επίδειξη εχθρότητας προς το λαό»

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την καταστολή κατά των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίδειξη εχθρότητας προς το λαό και τους εργαζόμενους από τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη. Ο δήμαρχος Μπουτάρης από τη μία παραδίδει μέσω δημοπρασίας σε ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, την επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων και από την άλλη χρησιμοποιεί τους εισαγγελείς και την ωμή βία των ΜΑΤ, τα κλομπ και τα χημικά, για να αντιμετωπίσει την αγωνιστική και δίκαιη διαμαρτυρία των εργαζομένων. Η παράδοση της επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν να τα επισκευάσουν με λιγότερα χρήματα από τους ιδιώτες, δείχνει ότι ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να παραδώσει συνολικά την καθαριότητα στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης.

Αποκαλυπτικός για τα σχέδια του δημάρχου ήταν και ο τρόπος που μεθόδευσε τη δημοπρασία, ασκώντας τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων και κάνοντας προληπτικές προσφυγές στην Εισαγγελία. Ευθύνεται για τις πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ που χρησιμοποιήθηκαν κατά των εργαζομένων. Επίσης ευθύνεται για την επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα και να μιλήσουν στους εργαζόμενους που μετείχαν στην επιτροπή για τις δημοπρασίες.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει την πολιτική και τον αυταρχισμό του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, τα κόμματα που τον στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ