Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Τεχνητή πόλωση με την επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» για να κρύψετε τη βαθιά σας συμφωνία

Στην ανάγκη των αστικών κομμάτων να προσφεύγουν σε τεχνητή πόλωση, προκειμένου να κρύψουν τη βαθιά τους συμφωνία στην αντιλαϊκή πολιτική, αναφέρθηκε ο Δ. Κουτσούμπας, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν την απαράδεκτη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Σημείωσε:

«Η σημερινή συζήτηση είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Αποδεικνύει πόσο έχει προχωρήσει η σύγκλιση των αστικών κομμάτων στη στρατηγική του κεφαλαίου, που ζητά συνεχώς θυσίες από το λαό για να σταθεροποιηθεί η ανάκαμψη των κερδών του.

Αυτή τη βαθιά συμφωνία τους, για να συνεχιστεί αποφασιστικά η αντιλαϊκή επίθεση ώστε να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, προσπαθούν να κρύψουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - που μετονομάστηκε σε Κίνημα Αλλαγής - με την εκλογολογία, το κλίμα τεχνητής πόλωσης και σκανδαλολογίας.

Και τελευταία, με αφορμή την επίθεση στον Μπουτάρη. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα απαράδεκτο γεγονός, για μια απρόκλητη, απροκάλυπτη επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, την οποία από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε. Και αυτήν τη θέση πήραμε και στα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και παντού, όπου τίθεται θέμα. Και αυτό έπρεπε να κάνουν όλοι. Αλλά μέχρι εκεί.

Δεν επιτρέπεται να συνοδεύεται η καταδίκη αυτή με τις α ή β θέσεις που έχει ο συγκεκριμένος δήμαρχος, αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, κι αυτό να είναι κριτήριο, ούτε μπορούμε να αξιοποιούμε μια ανακοίνωση καταδίκης - καταγγελίας αυτού του απαράδεκτου γεγονότος για να βάζουμε απ' την πόρτα τις απόψεις μας για τη δήθεν δημοκρατία που ο καθένας σας πιστεύει, για τα "άκρα", να κάνουμε ανιστόρητες συγκρίσεις με τον ήρωα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη και πάει λέγοντας.

Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αξιοποιείται αυτό το γεγονός, για ένα στημένο δικομματικό καβγαδάκι, απ' αυτά που μας έχετε συνηθίσει. Κι αυτό το είδαμε από την πλευρά και της ΝΔ και του πρωθυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ. Και μιλάμε για στημένο δικομματικό "ματς", για να μη μιλήσουμε για το τρίτο μνημόνιο που ψηφίσατε αγκαλιά όλοι μαζί.

Γι' αυτό, κύριοι της κυβέρνησης, σοβαρευτείτε καμιά φορά. Γιατί μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός ότι επωάζεται το αυγό του φιδιού, όμως πριν από κάποιους μήνες έβγαζαν φωτογραφία οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος με τον αρχιναζιστή Κασιδιάρη στο Καστελόριζο, τον υπόδικο για δολοφονίες.

Αυτά είναι αποτελέσματα και φίδια που εκκολάπτετε 3,5 χρόνια τώρα, που βρίσκεστε στη διακυβέρνηση, και βέβαια χωρίς να τελειώνει και η δίκη των ναζιστών.

Την ώρα που έπρεπε να τελειώνετε με τις θεωρίες των "δύο άκρων", με το "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται" και άλλα σχετικά, που δίνουν άλλοθι στα τέρατα του ναζισμού. Γιατί δεν έχει καμία σχέση η διεκδίκηση του δίκιου των εργαζομένων (με την απεργία με την ταξική πάλη, που παίρνει ενίοτε και ανεβασμένες μορφές) με την τρομοκρατική, φασιστική, ρατσιστική βία, με τις προβοκάτσιες δήθεν αντιεξουσιαστών, διαφόρων αναρχοφασιστών, να τους πούμε έτσι, ή με τη βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ